Η Ευρώπη κλείνει την πόρτα στην Ιταλία

Οι αυστριακοί σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τη διακοπή μέχρι νεοτέρας της κυκλοφορίας των τρένων που προέρχονται ή κατευθύνονται προς την Ιταλία μέσω του περάσματος Μπρένερ, όπου ένας συρμός έχει ακινητοποιηθεί εξαιτίας της παρουσίας δύο υπόπτων κρουσμάτων του ιού Covid-19.
Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που το τρένο που συνδέει την Βενετία με το Μόναχο είχε ήδη ακινητοποιηθεί στον σταθμό του Μπρένερ εξαιτίας της παρουσίας δύο Γερμανίδων που παρουσίαζαν πυρετό. Οι δύο γυναίκες απομακρύνθηκαν από τον συρμό για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA. Οι εξετάσεις δεν επιβεβαίωσαν την υποψία της προσβολής από τον ιό.

Η διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων έχει αποκλείσει στον σταθμό του Μπρένερ περί τους 500 επιβάτες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι γειτονικές χώρες της Ιταλίας παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην ιταλική χερσόνησο, όπου έχουν καταγραφεί περισσότερα από 150 κρούσματα του ιού, 3 θάνατοι και 11 πόλεις έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΦΩΤΟ : Το ακινητοποιημένο τρένο στο πέρασμα Μπρένερ (ap)

ΣΧΟΛΙΑ