Ηχηρή παρέμβαση Ομπάμα προς τους «επαναστάτες» υποψηφίους των Δημοκρατικών

Η πιο σημαντική παρέμβασή του στην προεκλογική κούρσα για το χρίσμα

Στην πιο σημαντική  παρέμβασή του στην προεκλογική κούρσα των υποψηφίων για το χρίσμα των Δημοκρατικών προχώρησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τους να παραμείνουν προσηλωμένοι σε πολιτικές και υποσχέσεις που εδράζονται στην πραγματικότητα.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι το Δημοκρατικό κόμμα ρισκάρει να αποξενώσει τους ψηφοφόρους του αν μετακινηθεί απότομα προς τα αριστερά. Ο Μπαράκ Ομπάμα που δεν έχει μέχρι στιγμής δημοσίως υποστηρίξει κάποιον εκ των υποψηφίων για το χρίσμα, προέβη στις επισημάνσεις αυτές κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στη Ουάσινγκτον.

«Οι περισσότεροι ψηφοφόροι δεν θέλουν να γκρεμίσουν το σύστημα», είπε σε μια αποστροφή που θεωρήθηκε ότι χτυπάει καμπανάκι κυρίως προς τους γερουσιαστές Σάντερς και Γουόρεν, τους πιο «ριζοσπάτες» εκ των υποψηφίων.

Αντιθέτως ο Ομπάμα παρακίνησε τους Δημοκρατικούς υποψηφίους να δώσουν λίγη προσοχή σε ψηφοφόρους που ενδιαφέρονται για το σύστημα υγείας και το μεταναστευτικό. Αυτοί οι ψηφοφόροι, είπε ο Ομπάμα, δεν συμμερίζονται αναγκαστικά «τις ίδιες απόψεις με τις αριστερίστικες ατάκες στο Twitter ή την ακτιβιστική πτέρυγα του κόμματός μας». «Τα πόδια μας πρέπει να πατάνε καλά στην πραγματικότητα», κατέληξε.

Πηξή: ΒΒC

ΣΧΟΛΙΑ