ΗΠΑ: Ο Τραμπ στέλνει ένοπλους στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει «ένοπλους στρατιώτες» στα σύνορα έπειτα από ένα επεισόδιο με μεξικανούς στρατιωτικούς, τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι εν δυνάμει συνεργοί λαθρέμπορων ναρκωτικών.

«Μεξικανοί στρατιώτες σημάδεψαν πρόσφατα με τα όπλα τους στρατιώτες της Εθνοφρουράς μας, απ’ ό,τι φαίνεται σε μια τακτική αντιπερισπασμού για λαθρεμπόρους ναρκωτικών στα σύνορα (…) Στέλνουμε αμέσως ένοπλους στρατιώτες στα σύνορα», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ένα καραβάνι από μετανάστες κατευθύνεται στις ΗΠΑ και κάποιοι από αυτούς έχουν όπλα.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: «Ένα μεγάλο καραβάνι από πάνω από 20.000 άτομα έχει διασχίσει το Μεξικό. Έχει μειωθεί σε μέγεθος ταξιδεύοντας μέσα στο Μεξικό, αλλά συνεχίζει να πλησιάζει [τις ΗΠΑ]. Το Μεξικό πρέπει να συλλάβει τους υπόλοιπους ή θα αναγκαστούμε να κλείσουμε αυτό το τμήμα των συνόρων & να καλέσουμε τον στρατό».

O πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε ότι το Μεξικό δεν έκανε αρκετά για να συλλάβει και να επιστρέψει τους μετανάστες και, χωρίς να παρέχει αποδείξεις, ισχυρίστηκε ότι οι Μεξικανοί στρατιώτες πρόσφατα «τράβηξαν τα όπλα τους» σε στρατιώτες των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι το περιστατικό ήταν «τακτική αντιπερισπασμού για τους λαθρέμπορους ναρκωτικών».

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ