Επίλογος στην τραγωδία στη Γένοβα: Σήμερα η δημόσια κηδεία 16 θυμάτων (ΦΩΤΟ)

Οργισμένοι οι συγγενείς

Πέντε χιλιάδες άτομα θα παρακολουθήσουν την κηδεία δεκαέξι θυμάτων της κατάρρευσης της γέφυρας της Γένοβας. Είκοσι οικογένειες, όμως, αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην κηδεία αυτή που οργανώνει το ιταλικό κράτος.

Οι οικογένειες των 17 θυμάτων που αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν είναι οργισμένοι με το κράτος και δε θέλουν ο θρήνος τους να γίνει δημόσιο θέαμα. «Το κράτος είναι αυτό που το προκάλεσε. Ας μην δείξουν τα πρόσωπά τους, η παρέλαση των πολιτικών (στην δημόσια κηδεία) είναι επαίσχυντη» δήλωσε η μητέρα ενός εκ των τεσσάρων νεαρών θυμάτων από την Νάπολη που έχασε τη ζωή του στο περιστατικό.

Σήμερα θα γίνει η δημόσια κηδεία 16 θυμάτων της κατάρρευσης της γέφυρας

«Πρόκειται για μια εντυπωσιακή διαμαρτυρία από μέρους όλων αυτών των οικογενειών και των πολιτών της χώρας, γενικότερα. Νιώθουν ότι απειλείται η ασφάλειά τους», υπογράμμισε πριν από λίγο, σε σχόλιό του, ο διευθυντής της εφημερίδας La Stampa, Μαουρίτσιο Μολινάρι. Πρόσθεσε, δε, ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα, ο οποίος είναι παρών στην Γένοβα, θα πρέπει, με μεγάλη δυσκολία, να προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές αυτές».
Ξεχωρίζει το λευκό φέρετρο ενός μικρού παιδιού

Στον χώρο της Έκθεσης της Γένοβας, όπου γίνεται η κηδεία, χειροκροτήθηκαν επανειλημμένα, πάντως, τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι άνδρες και οι γυναίκες της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

Μια γυναίκα θρηνεί τον δικό της άνθρωπο

Πάνω στα φέρετρα, έχει τοποθετηθεί μια σημαία της Χιλής (ένα από τα θύματα καταγόταν από την Λατινική Αμερική), αλλά και σημαίες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γένοβας. Ο Ιταλός πρόεδρος Ματταρέλλα, πριν από την κηδεία, επισκέφθηκε το σημείο της κατάρρευσης, όπου επί τέσσερις ημέρες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια οι πυροσβέστες, η αστυνομία και οι καραμπινιέροι, η Πολιτική Προστασία και αμέτρητοι εθελοντές.

Οι πυροσβέστες που πήραν μέρος στην επιχείρηση αποτίουν το ύστατο χαίρε στα θύματα

Συνέντευξη Τύπου της εταιρείας που ελέγχει τον αυτοκινητόδρομο – Θα ανακοινωθούν μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων
Η Autostrade per l’Italia ανακοίνωσε σήμερα ότι υψηλόβαθμα στελέχη της θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ιταλική εταιρεία μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι στον αυτοκινητόδρομο Α10 στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, την περασμένη Τρίτη.

Η υπεύθυνη εταιρεία για τον αυτοκινητόδρομο θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη Τύπου

Η Autostrade, που υπάγεται στον όμιλο υποδομών Atlantia, ελέγχει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α10 που συνδέει την Γένοβα με τη γαλλική μεθόριο και ως εκ τούτου βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής θύελλας που ξέσπασε μετά την κατάρρευση την Τρίτη τμήματος μήκους 200 μέτρων της οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο αυτόν, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων.

41 άτομα είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της και ο γενικός διευθυντής της θα ανακοινώσουν κατά την συνέντευξη αυτή Τύπου τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Autostrade για να υποστηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων, των αγνοουμένων και αυτούς που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, όπως και άλλους με στόχο να βοηθηθεί η κυκλοφορία στην πόλη.

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση εκπροσώπων της εταιρείας από την περασμένη Τρίτη που σημειώθηκε η τραγωδία.

 

ΣΧΟΛΙΑ