Επίθεση στο Βερολίνο: «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» – Την χτυπάνε αλύπητα

Οι σκηνές που περιγράφονται στην ανταπόκριση της Deutsche Welle από το πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο αλλά και τα φειγ βολάν που πέταξαν άγνωστοι έξω από τα γραφεία του κόμματός της και έγραφαν: «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» δείχνουν ότι προστέθηκε ακόμα ένα θύμα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο. Η Μέρκελ.

 Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, ενώ στα υπουργικά συμβούλια δεν συνηθίζεται να γίνονται δηλώσεις πριν την έναρξη, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ, ένιωσε την ανάγκη να πάρει το λόγο. Και έστρεψε το όπλο του στην Μέρκελ. Και «πυροβόλησε». 

«Οφείλουμε στα θύματα, στους συγγενείς τους και σε όλο τον κόσμο να ξανασκεφθούμε την πολιτική μας στο προσφυγικό και στα θέματα ασφαλείας», είπε και με αυτή τη δήλωση εννοούσε στην πραγματικότητα την προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ.

Οι δηλώσεις του σχολιάστηκαν ευρέως τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στα κοινωνικά δίκτυα και επικρίθηκαν διότι υπάρχει η υπόνοια πως η CSU ήθελε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Ο Ζεεχόφερ όμως αμύνεται και δηλώνει πως δεν υπάρχει φθηνή πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τα λεγόμενά του. Γεγονός όμως παραμένει ότι μια ημέρα μετά τα φοβερά γεγονότα στο Βερολίνο, η CSU δεν έχασε χρόνο για να ασκήσει δριμεία κριτική στην προσφυγική πολιτική της Μέρκελ.

Πριν από την έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιόαχιμ Χέρμαν δήλωσε πως «πρέπει να επανεξετάσουμε ολόκληρο το σύστημα. Πως είναι δυνατόν να ζουν άνθρωποι στη χώρα χωρίς να είναι ξεκάθαρο από πού προέρχονται και πόσο χρονών είναι». Και ο υπουργός Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ συμπλήρωσε πως «το κράτος θα πρέπει να ανακτήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα και να μην ασκεί ελέγχους μόνο στα σύνορα αλλά και στις πλατείες και στους δρόμους της χώρας».

Την ώρα που οι υποστηρικτές των Χριστιανοκοινωνιστών υποστηρίζουν ότι ο Ζεεχόφερ είναι ο μοναδικός που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, η κριτική από την αντιπολίτευση εντείνεται. Στόχος του Ζεεχόφερ είναι να ξεπεράσει την Εναλλακτική για τη Γερμανία. Άλλωστε, εκλογές έρχονται.

Διχασμένη η Γερμανία

Οι ακροδεξιοί δεν έχασαν χρόνο. Η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο ήταν ακόμα μια ευκαιρία για να εκμεταλλευθούν το αίμα αθώων και να ρίξουν όλο το φαρμάκι τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Και βεβαίως στη Μέρκελ.

Συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Χριστονοδημοκρατικού Κόμματος της Μέρκελ και κρατώντας πλακάτ και πετώντας φειγ βολάν έλεγαν φώναζαν ότι η «Μέρκελ πρέπει να φύγει».

Με πληροφορίες από την Deutsche Welle

Πηγή: Newsit

ΣΧΟΛΙΑ