Επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Αφγανιστάν, τραυματίστηκαν 20 μαθητές

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν και 26 πολίτες τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και 20 μαθητές σχολείου, σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό στην ανατολική επαρχία Λαγκμάν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία είχε στόχο το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας της περιοχής Άλι Σιν, σύμφωνα με τον Ασαντουλάχ Νταουλατζάι.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που κατέστρεψε ένα τμήμα σχολείου, με τους μαθητές να τραυματίζονται από σπασμένα γυαλιά.

Οι ανατολικές επαρχίες του Αφγανιστάν γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι έχουν στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας. Τους τελευταίους μήνες τα βίαια επεισόδια επικεντρώθηκαν γύρω από τις προεδρικές εκλογές.

Περισσότεροι από 450 άμαχοι ήταν θύματα επιθέσεων, από τους οποίους οι 85 νεκροί, σε επιθέσεις που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν, που διεξήχθη στις 28 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο ΟΗΕ.

Η αποστολή του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν καταμέτρησε 277 θύματα επιθέσεων, εκ των οποίων 28 νεκροί, μόνο την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών και ανακοίνωσε ότι «ανησυχεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των θυμάτων την ημέρα των εκλογών ήταν παιδιά».

Ο ΟΗΕ απέδωσε τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις στους Ταλιμπάν, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τη διεξαγωγή των εκλογών.

(φωτογραφία αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ