Δύο Ρώσοι αθλητές διάθλου χάνουν οριστικά τα μετάλλια τους

Για παραβιάσεις ντόπινγκ

Η διεθνής ομοσπονδία διάθλου (IBU) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πάρει πίσω τα μετάλλια που κέρδισαν μεταξύ 2013 και 2014 δύο Ρώσοι αθλητές για παραβιάσεις ντόπινγκ.

Πρόκειται για τους Ολυμπιονίκες, Σβετλάνα Σλέπτσοβα και Έβγκενι Ουστούγκοφ, οι οποίοι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδία Διάθλου, Βλάντιμιρ Ντράτσεφ.

Πέρυσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA) τιμώρησε την Ρωσία με απαγόρευση τεσσάρων ετών από όλες τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, αφού διαπίστωσε ότι η Μόσχα είχε παραβιάσει εργαστηριακά δεδομένα.

Οι κυρώσεις, κατά των οποίων η Ρωσία έχει ασκήσει προσφυγή, απαγορεύουν στη χώρα να φιλοξενήσει σημαντικά διεθνή γεγονότα για τέσσερα χρόνια

Οι δύο Ρώσοι αθλητές του διάθλου κατηγορήθηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2018.

Η απόφαση της IBU σημαίνει ότι ο Ουστούγκουφ χάνει το χρυσό μετάλλου που κέρδισε κατά τη διάρκεια των  Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στο Σότσι στη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ