Δολοφονία Αμοιρίδη: Σοκαριστικές αποκαλύψεις! Ήταν νεκρός και μπήκε στο σπίτι η κόρη του

Έκαναν συχνά ταξίδια στην Ελλάδα, πήγαιναν σε χλιδάτα πάρτυ στο Ρίο ντε Τζανέιρο, διπλωματικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια και είχαν μαζί μια κορούλα μόλις 11 ετών. Ο λόγος για τον Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκο Αμοιρίδη και την Βραζιλιάνα σύζυγό του, Φρανσουάζ Σίλβα ντε Ολιβέιρα.

Από μακριά η ζωή τους έμοιαζε ιδανική, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική και πιο «σκοτεινή». Κάτι που φάνηκε και εκ του αποτελέσματος, αφού ο Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε βάναυσα και η σύζυγός του με τον εραστή της κατηγορούνται για το στυγερό έγκλημα, μαζί με τον ξάδελφο του εραστή.

Η Φρανσουάζ τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης του συζύγου της (την οποία η ίδια δήλωσε στις Αρχές) εμφανίζονταν απελπισμένη. Ωστόσο, οι πρώτες υποψίες των Αρχών σχετικά με το ενδεχόμενο εγκλήματος, ήρθαν όταν χρησιμοποιήθηκε λουμινόλη στο σαλόνι του σπιτιού του ζεύγους, στην περιοχή Nova Iguaçu. Πρόκειται για την ειδική ουσία που «αποκαλύπτει» υγρά τα οποία δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.

Αυτό τα υγρά δεν ήταν τίποτα άλλο από αίμα και έτσι όλα πήραν το δρόμο τους, μέχρι τελικά όλοι οι εμπλεκόμενοι να ομολογήσουν την ενοχή τους… Ο 29χρονος αστυνομικός και εραστής της Φρανσουάζ αρνούνταν τα πάντα μέχρι να του δείξουν βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί να μεταφέρει το πτώμα του πρέσβη.

Το ίδιο συνέβη και με την 40χρονη Βραζιλιάνα, η οποία στην αρχή δεν παραδεχόταν ούτε την εξωσυζυγική σχέση με τον στρατιωτικό αστυνομικό. Μέχρι να ομολογήσει, πάντως, είχε πέσει σε πολλές αντιφάσεις…

Η Φρανσουάζ κατηγορεί τον αστυνομικό, εκείνος την προστατεύει, τελικά την «έδωσε» ο ξάδελφος!

Οι πληροφορίες που μεταδίδει η βραζιλιάνικη O Globo, αναφέρουν πως η σύζυγος του πρέσβη κατηγορεί τον εραστή της για την δολοφονία, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ξεκίνησε να κλαίει και να λέει στους αστυνομικούς πως μοναδικός δράστης ήταν ο αστυνομικός και όχι η ίδια.

Αντιθέτως, πάντως, με την Φρανσουάζ, ο 29χρονος αστυνομικός στην κατάθεσή του προσπάθησε να τον προστατέψει! Δεν την ενέπλεξε καθόλου στη δολοφονία κι αυτό φαίνεται πως έκανε… έξαλλο τον ξάδελφό του, Eduardo Moreira Tedeschi, ο οποίος κατέθεσε εναντίον της, για να μην πάρουν μονάχα οι δυο τους την ευθύνη! Και όχι απλά κατέθεσε εναντίον της, αλλά δήλωσε πως εκείνη ήταν ο «εγκέφαλος» του σχεδίου δολοφονίας και οι δύο άνδρες απλά οι εκτελεστές!

Μπήκε στο σπίτι με το παιδί, ενώ ο Αμοιρίδης ήταν νεκρός!

Σύμφωνα με όσα είπε ο ξάδελφος του αστυνομικού, η Φρανσουάζ γύρισε στο σπίτι μαζί με την 11χρονη κόρη της (παιδί του Αμοιρίδη), ενώ ακόμη ο πρέσβης βρίσκονταν στο σαλόνι και είχε ήδη δολοφονηθεί!

Συγκεκριμάν ο Tedeschi αναφέρει πως η σύζυγος του πρέσβη μπήκε με την κόρη τους από την πίσω πόρτα και εκείνη μάλιστα τους παραπονέθηκε επειδή δεν είχαν ήδη απομακρύνει το πτώμα από το σπίτι…

Τύλιξαν το πτώμα σε χαλί και το έκρυψαν για δύο ημέρες

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες τύλιξαν το πτώμα του Έλληνα πρέσβη στο χαλί του σαλονιού και το μετέφεραν στο αυτοκίνητο που ο ίδιος είχε ενοικιάσει για τις διακοπές του.

Στη συνέχεια μετέφαραν το πτώμα σε μια τοποθεσία που οι βραζιλιάνικες Αρχές δεν έχουν αποκαλύψει και το έκρυψαν εκεί για δύο ολόκληρες ημέρες.

Τελικά το μετέφεραν κάτω από μια ανισόπεδη διάβαση στην περιοχή όπου διέμενε το ζευγάρι. Στην περιοχή όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο δρουν ισχυρές συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που διαθέτουν πολιτικές διασυνδέσεις, αλλά και ένοπλες ομάδες που αποτελούνται συχνά από αστυνομικούς εκτός υπηρεσίας.

Ίσως αυτό να εξηγεί το γιατί επιλέχθηκε αυτό το σημείο για να παρατήσει το πτώμα του Έλληνα πρέσβη το «φονικό ζευγάρι», αφού πιθανώς να ήθελαν να στρέψουν τις έρευνες των Αρχών σε διαφορετικό δρόμο…

Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός του πρέσβη / Φωτό ReutersΤο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός του πρέσβη / Φωτό Reuters
Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός του πρέσβη / Φωτό ReutersΤο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός του πρέσβη / Φωτό Reuters

Οι Αρχές τη χώρας, ωστόσο, δεν εμφανίζοντα κατηγορηματικές ως προς τα ακριβή κίνητρα της δολοφονίας. Για τον λόγο αυτό εξετάζουν όλα τα δεδομένα και συγκεκριμένα ερευνούν τα περιουσιακά στοιχεία του Κυριάκοι Αμοιρίδη, αλλά και το αν υπήρχαν ασφάλειες ζωής τόσο για τον ίδιο, όσο και για την σύζυγο και την 11χρονη κόρη τους…

Πηγή: oglobo.globo.com

Πηγή: Newsit

ΣΧΟΛΙΑ