Γκιουλέν για Ερντογάν: «Θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν»

«Οι ναρκισσιστές τύραννοι δεν είχαν καλό τέλος»

«Θα έχει κακό τέλος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», προειδοποιεί ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος των ΗΠΑ. Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο άλλοτε στενός σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας, επικεντρώνεται στην εμπλοκή του Ερντογάν στην Λιβύη.

«Στη Λιβύη, ανέκαθεν υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες. Κι εδώ ο Ερντογάν παίζει αρνητικό ρόλο καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Στόχος του είναι να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί να διεκδικεί μία τέτοια θέση όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες;»

Σύμφωνα με τον Γκιουλέν, «η πολιτική του Ερντογάν καθοδηγείται από το φθόνο, το μίσος και την εκδίκηση. Η Τουρκική κυβέρνηση καθοδηγείται από την παράνοια στις αποφάσεις της».

Ο ιμάμης δήλωσε ακόμη πως ο τούρκος πρόεδρος εγκλωβίζεται στις αντιφάσεις του. «Ναρκισσιστές τύραννοι, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η παντοδυναμία τους τελείωσε στην οργή.

Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν» είπε ο Φετουλάχ Γκιουλέν. Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση ζητά την έκδοση του Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ