Αγνοούνται 21 μετανάστες από τη Βενεζουέλα στα ανοιχτά της Καραϊβικής

Βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε

Στο περιθώριο της βαθιάς πολιτικής και ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει τη Βενεζουέλα, δεκάδες μετανάστες προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα δια θαλάσσης  με προορισμό το νησιωτικό κράτος του Τρινιντάντ και Τομπάγκο της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ που επικαλείται πληροφορίες της τοπικής ακτοφυλακής, τουλάχιστον 21 μετανάστες από τη Βενεζουέλα αγνοούνται στα ανοιχτά της Καραϊβικής μετά από τη βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε.

Ειδικότερα, στο σκάφος με την επωνυμία “Jhonnaly Jose” επέβαιναν 25 συνολικά άτομα από την παραλιακή πόλη Γκουιρία της Βενεζουέλας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μπαντάρ Μπαλόχ στην διάρκεια της συνηθισμένης ενημέρωσης του ΟΗΕ στην Γενεύη.

«Το τραγικό αυτό περιστατικό σηματοδοτεί τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει η θάλασσα, αλλά και οι άλλες παράνομες προσπάθειες για το πέρασμα συνόρων από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επίσης, τονίζει την απόγνωση όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο ταξίδι τους», είπε χαρακτηριστικά.

Η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι περισσότεροι από τρία εκατομμύρια κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, από το 2014 κι εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων, αλλά και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας στην χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ