Έξαλλη Ισπανίδα ευρωβουλευτής με συνάδελφό της για τις νέες σεξιστικές του δηλώσεις

Η Ισπανίδα ευρωβουλευτίνα Ιράτσε Γκαρθία Περέθ ζήτησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος ενός Πολωνού ευρωβουλευτή λόγω των σεξιστικών δηλώσεων που έκανε χθες σχετικά με την εργασία των γυναικών.

«Ζητάω από το Κοινοβούλιο να εξετάσει αυτές τις δηλώσεις προκειμένου να αποφανθεί εάν είναι πιθανό να επιβληθούν κυρώσεις, διότι όλο αυτό είναι απαράδεκτο» εξήγησε η Περέθ στους συνάδελφούς της στο Στρασβούργο.

«Αυτοί που πρέπει πραγματικά να παραμείνουν στα σπίτια τους είναι οι μισογύνηδες που δεν σέβονται τις γυναίκες οι οποίες αποφάσισαν να είναι ελεύθερες» συμπλήρωσε η ίδια, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα πολλών βουλευτών.

Η ευρωβουλευτής από την Ισπανία αναφερόταν στις δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ ο Πολωνός ακροδεξιός βουλευτής Γιάνουζ Κόρβιν Μίκε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ευρωπαϊκή δημογραφία.
«Με έκπληξη βλέπω ότι δεν έχουμε διαπιστώσει τα βασικά αίτια αυτής της δημογραφικής αλλαγής: κι αυτά είναι ότι οι γυναίκες πηγαίνουν κι εργάζονται και κάνουν ελάχιστα παιδιά» είπε ο ευρωβουλευτής.

«Όλος αυτός ο κόσμος λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να αφήσουν το νοικοκυριό. Εάν δεν διευθετήσουμε αυτό το πρόβλημα, αμέσως, δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε» συνέχισε.

Στον 75χρονο βουλευτή είχε επιβληθεί τον Μάρτιο στέρηση αποζημιώσεων ύψους 9.210 ευρώ και αναστολή για δέκα ημέρες της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας διότι είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες διότι είναι «πιο αδύναμες», «μικρότερες» και «λιγότερο έξυπνες».
Οι νέες δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα το βράδυ συνιστούν «προσβολή για τις γυναίκες, για τις γυναίκες που αποφάσισαν να είναι ελεύθερες, να εργάζονται εντός ή εκτός των σπιτιών μας» απάντησε σήμερα η Γκαρθία Περέθ.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα μεταφέρω (το αίτημά σας) στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουμε τις δηλώσεις του Κόρβιν Μίκε» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που προήδρευε της συνεδρίασης.
Ο Κόρβιν Μίκε από την πλευρά του δήλωσε ότι η συνάδελφός του λειτουργεί «κατά της ελευθερίας της έκφρασης, που είναι ο πυλώνας της ΕΕ».

ΣΧΟΛΙΑ