Στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ.Ε η Κλιματική Αλλαγή

Σκοπός η αλλαγή στην φιλοσοφία δράσης για ζητήματα που αφορούν ευρύτερα το Περιβάλλον

Επί τάπητος τίθεται το σχέδιο για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με αφορμή και την κατάθεση της σχετικής ερώτησης, προς το περιφερειακό συμβούλιο, από τον επικεφαλής της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» Κων. Παπακωνσταντίνου, καθώς αποτελεί θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερεικαού Συμβουλίου Δ.Ε.
Οπως είναι γνωστό, το 2018, ξεκίνησε να συντάσσεται το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή, για τη Δυτική Ελλάδα.
Η σχετική διαβούλευση που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, έχει ήδη βγάλει κάποια πορίσματα, με τις πλημύρες και τη διάβρωση ακτών να είναι τα πρώτα σε προτεραιότητα πεδία παρέμβασης.
Η διαβούλευση θα επεκταθεί αρχικά από τη νέα Αρχή, ευρύτερα, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ στα σχέδια επίσης της νέας περιφερειακής αρχής αλλά και του νέου Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, είναι και η αλλαγή στην φιλοσοφία δράσης για ζητήματα που αφορούν ευρύτερα το Περιβάλλον.
Το Σώμα θα συνεδριάσει στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής) στην Πάτρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ