Στα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία εργαζομένων του «Αγ. Ανδρεάς» (ΦΩΤΟ)

Διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Κρατικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας», αποτελούμενη από τους Πετρόπουλο Κώστα, Μαυρίκη Ελισσάβετ, Ασλανίδη Κατερίνα και Σουγλέρη Χρήστο, βάσει σχετικής απόφασης του Δ.Σ, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις-συλλαλητήρια που έγιναν στην Θεσσαλονίκη, την 6η και 7η του Σεπτέβρη, στα πλαίσια των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Η Αντιπροσωπεία, του πάντα δυναμικού και πρωτοπόροι Σωματείου μας, διαδήλωσε, με άλλα συνδικάτα και Εργαζόμενους:

–              Τόσο στο συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ, την μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, την Παρασκευή 6/9/2019, που ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 8π.μ. και κατέληξε το μεσημέρι στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, διεκδικώντας:

–              Αύξηση της χρηματοδότησης (Μ.Ο. των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης),

–              Προσλήψεις προσωπικού (κάλυψη κενών οργανικών θέσεων),

–              Μονιμοποίηση εκτάκτων,

–              Δωρεάν Δημόσια Υγεία- Πρόνοια για όλους,

–              Αύξηση στους μισθούς,

–              Ένταξη στα ΒΑΕ, κλπ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤ. ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΗΣ

–              Όσο και στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κλπ άλλων Συνδικάτων, το Σάββατο 7/9/2019 στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, διεκδικώντας:

–              Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016  και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα  αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα  επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.

–              Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό  και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή  αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της  κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης  που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως  ορίζει το Σύνταγμα.

–              Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά  κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές  Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ  περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις  απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

–              Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας.

Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

–              Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

–              Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

–              Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

–              Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

–              Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

«Με δεδομένο ότι, στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ, μπαίνουν οι στόχοι και οι διεκδικήσεις της νέας συνδικαλιστικής περιόδου που είθισται να ξεκινάει απ΄ αυτές, εμείς επανερχόμενοι, με την χθεσινή συνεδρίασή μας ως Δ.Σ δώσαμε το στίγμα γι΄ αυτήν την νέα συνδικαλιστική περίοδο, τις διεκδικήσεις μας για το επόμενο διάστημα, διεκδικήσεις που έχουν να κάνουν:

–              Τόσο με την συνεχιζόμενη ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου μας και την σοβαρή εκκρεμότητα του Οργανισμού.

–              Όσο και με τα κτιριακά μας, όπου οι εξαγγελίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Πολάκη αποδείχθηκαν δυστυχώς ψεύτικες υποσχέσεις.

– Αλλά και την αντιμετώπιση της πληθώρας των λοιπών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο χώρο του Νοσοκομείου, που δυστυχώς πάσχει παντού.

–              Και βεβαίως την συνέχιση της εναντίωσής μας στην απαράδεκτη στάση και πρακτική του Διοικητή, που έχει τεράστιες ευθύνες στην μη αντιμετώπιση και το βάλτωμα των προβλημάτων μας και ιδιαιτέρως για την εχθρική του στάση απέναντι στους Εργαζόμενους και τους Συνδικαλιστές τους οποίους άκουσον-άκουσον οδηγεί στο τέλος της Διοικητικής του θητείας στα δικαστήρια, για κινητοποιήσεις που επεβλήθησαν εξαιτίας των δικών του παρανομιών, την αποκλειστικά δική του παράβαση καθήκοντος, για την οποία σαφώς θα έπρεπε αυτός ο ανεκδιήγητος Διοικητής να καθίσει στο ¨σκαμνί¨», καταλήγει σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ