Πικετοφορία αλληλεγγύης στο συριακό λαό στην Πάτρα(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Καταδικάζουν οι διοργανωτές της πικετοφορίας την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία

Νεότερη Ενημέρωση 19.25

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πάτρας κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Όλγας και αυτή την ώρα διασχίζει τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Στην πορεία συμμετέχει και ο δήμαρχος Πατρεών Κώστας Πελετίδης.

screen-19.33.47[18.10.2019]

screen-19.35.41[18.10.2019]

Αρχική Ενημέρωση 18.10

Συγκέντρωση – πικετοφορία στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Όλγας, διοργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, την οποία συγκροτούν η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, εργατικά Συνδικάτα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΟΓΕ, και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος, που καλούν σε μαζική συμμετοχή ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία.

Η Επιτροπή στην ανακοίνωση – κάλεσμα της σημειώνει:

«Ως Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά δολοφονική εισβολή στη Συρία με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης», που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων. Αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή με την κάλυψη των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ. Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων με στόχο τη διαμόρφωση νέου χάρτη με αλλαγή συνόρων στη Μ. Ανατολή.

Οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» για την επίθεση ενάντια στο συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. Στον περιλάλητο, άλλωστε, «Στρατηγικό Διάλογο» ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η σύμπραξη Ελλάδας – ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας, της τρομοκρατίας, φωτογραφίζοντας ιδιαίτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει στην κυριολεξία έκθετη τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλους τους άλλους που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την ανανέωση της συμφωνίας για τις βάσεις. Καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί «προστασίας» που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.

  • Καμία αναμονή – κανείς εφησυχασμός! Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη!
  • Καταδικάζουμε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
  • Αλληλεγγύη στο συριακό λαό!».

ΣΧΟΛΙΑ