Πανηγυρίζει 15 και 16 Αυγούστου ο ναός του Αγίου Γερασίμου Πάτρας

Επί της Ακτής Δυμαίων

H μνήμη του Αγίου Γερασίμου, του προστάτη των Κεφαλονιτών θα τιμηθεί με περισσή εκκλησιαστική λαμπρότητα στον ιερό ναό που είναι αφιερωμένος σε αυτόν και βρίσκεται στην Ακτή Δυμαίων πλάι από την Μέριμνα Θηλέων, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 στις 19.30 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα λειτουργήσει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Ρουμελιώτης.

Το πρωί της Παρασκευής 16 Αυγούστου 2019, στην πανηγυρική Θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Γερασίμου που ως γνωστό, είχε πληγεί από τον σεισμό αλλά επισκευάστηκε και ανακαινίστηκε εντυπωσιακά, θα ιερουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών. Το απόγευμα της Παρασκευής στις 19.30 θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση στον Άγιο Γεράσιμο το νέο Ασκητή ενώ θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου εντός του αύλειου χώρου του ναού. Την θρησκευτική πανήγυρη που κάθε χρόνο παρακολουθεί πλήθος πιστών διοργανώνει ο Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο Άγιος Γεράσιμος». Πρόεδρος στο ΔΣ του συλλόγου είναι η Τζόγια Καππάτου και γραμματέας η Αρίστη Ιγγλέση.

ΣΧΟΛΙΑ