Ο Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος την Κυριακή στην Πάτρα

Για μία ενδιαφέρουσα ομιλία

Αυτή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα, με την ευλογία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου θα έρθει στην Αχαική πρωτεύουσα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαλάουϊ κ. Φώτιος και θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ορθοδόξου  Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος», στην οδό Μιαούλη 68, πλησίον της Κανακάρη.

Το θέμα της ομιλίας του που αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσα, είναι: «Οι ιεραποστολικοί αγώνες για την διάδοση της Ορθοδοξίας  στους Αφρικανούς αδελφούς στο Μαλάουϊ».

Θα ακολουθήσει προβολή DVD με στιγμιότυπα από την δράση και την ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαλάουϊ που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Αφρική.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής και Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1980 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κασσανδρείας κυρό Συνέσιο.

edhkadkqvq5df27a252993c

Από το 2002 έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ιεραποστολικό έργο των Μητροπόλεων Καμερούν και Ειρηνουπόλεως και από το 2016 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου διορίσθηκε Προϊστάμενος και Πνευματικός της Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Σάββα.

Την 26ην Νοεμβρίου 2018 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου τον εξέλεξε πρώτον Επίσκοπο της νεοσυσταθείσης Επισκοπής Μαλάουϊ και χειροτονήθηκε την 23η Δεκεμβρίου 2018 από τον Μακαριότατο Πατριάρχη κ. Θεόδωρο Β΄.

Έκτοτε ανέλαβε την ευθύνη του Ιεραποστολικού Κλιμακίου στο Μαλάουϊ, όπου ο έγγαμος ιερέας π. Ερμόλαος Ιατρού επί σειρά ετών έχει επιτύχει σημαντικά έργα. Έχουν χτισθεί Ναοί, Σχολεία, έγιναν γεωτρήσεις, διανοίξεις πηγαδιών και αναπτύσσονται φιλανθρωπικές και κοινωνικές δραστηριότητες. Πλήθος Αφρικανών έχουν προσέλθει στην Ορθόδοξο Πίστη.

Ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Ο Πρωτόκλητος»  συμβάλλει οικονομικά, με τις δυνατότητες που έχει, για την ευόδωση του εκεί ιεραποστολικού έργου.

Ο κ. Φώτιος με νέες δυνάμεις ενισχύει πλέον ουσιαστικά τις προσπάθειες και αναμένεται πλούσια καρποφορία των αγώνων και θυσιών που καταβάλλονται, για τη διάδοση του Ευαγγελίου στους Αφρικανούς αδελφούς.

ΣΧΟΛΙΑ