Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου στις «Μέρες Μνήμης Μόρφου»(ΦΩΤΟ)

Συμμετείχε και στην 39η Αντικατοχική Πορεία προς την κοινότητα και το οδόφραγμα Αστρομερίτη

Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Σπύρο Βασιλείου και Σπύρο Διαμαντόπουλο, εκπροσώπησε τον Δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στις εκδηλώσεις «Μέρες Μνήμης Μόρφου», που διοργανώνει επί 39 χρόνια ο αδελφοποιημένος Δήμος Μόρφου, ως έκφραση διαμαρτυρίας στην τουρκική κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου και διεκδίκηση του δικαιώματος της επιστροφής στις κατεχόμενες σήμερα πόλεις.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και οι Αντιδήμαρχοι συμμετείχαν στην 39η Αντικατοχική Πορεία προς την κοινότητα και το οδόφραγμα Αστρομερίτη ενώ ακολούθως ο κ. Κώστας Λύρος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων από την τουρκική εισβολή του ’74.

Μέρες μνημης Μόρφου 2019-2

Στο πλαίσιο δε των εκδηλώσεων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο και προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

μέρες μνήμης Μόρφου 2019-1

Συμμετείχε επίσης στην ενημέρωση για το Κυπριακό ζήτημα που έγινε από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ενώ κάλεσε τους Δημάρχους  των Αδελφοποιημένων Δήμων Μόρφου και Αμμοχώστου να συνδιοργανώσουν από κοινού εκδήλωση στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, αφιερωμένη στον αγώνα των Κυπρίων για επιστροφή στις κατεχόμενες πόλεις τους.

«Είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στις «Μέρες Μνήμης Μόρφου». Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των Κυπρίων για επιστροφή στις εστίες τους. 45 χρόνια έχουν στερηθεί αυτό το ανθρώπινο δικαίωμα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μετά το πέρας των εκδηλώσεων .

 

ΣΧΟΛΙΑ