Οργή στην Ιαπωνία για το καταφύγιο που έδιωξε άστεγους ενώ πλησίαζε ο τυφώνας

Καταφύγιο που στήθηκε για την προστασία των πολιτών από τον τυφώνα Χαγκίμπις στην Ιαπωνία έδιωξε δύο άστεγους που αναζητούσαν τρόπο να προστατευτούν ενώ ο τυφώνας πλησίαζε, ενέργεια που προκάλεσε κριτική και αντιδράσεις αλλά και έκανε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό να δεσμευτεί πως κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει.

Το προσωπικό στο καταφύγιο που στήθηκε σε σχολείο στη συνοικία Τάιτο του Τόκιο αρνήθηκε να δεχθεί δύο άστεγους το Σάββατο, επειδή δεν είχαν να δηλώσουν διεύθυνση κατοικίας στη γύρω περιοχή. Οι εργαζόμενοι τους είπαν πως το καταφύγιο ήταν μόνο για κατοίκους.

«Ο άνεμος ήταν ισχυρός και έβρεχε, ήθελα να με αφήσουν να μπω» δήλωσε ο 64χρονος άστεγος, όπως μεταδίδει το Reuters. Όπως είπε, πήγε στο καταφύγιο το πρωί και όταν είπε πψς είχε διεύθυνση σε άλλη περιοχή του αρνήθηκαν την είσοδο.

Τελικά, πέρασε τη νύχτα κάτω από μία πλαστική ομπρέλα.

Το καταφύγιο απέρριψε ακόμα έναν άστεγο, ο οποίος επιχείρησε να μπει το απόγευμα.

Κανένας θάνατος δεν αναφέρθηκε στο Τόκιο από τον τυφώνα Χαγκίμπις, ο οποίος ωστόσο άφησε πίσω του 67 νεκρούς σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας. Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να μεγαλώσει, καθώς η έρευνα για τους αγνοούμενους είναι σε εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ερωτηθείς για το θέμα, τόνισε πως τα καταφύγια θα πρέπει να είναι ανοιχτά για όλους. «Ερευνούμε τι συνέβη και θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ