Ομογενείς από την Μαριούπολη της Ουκρανίας στην Πάτρα

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος»

Επισκέφθηκαν την περιοχή μας ομογενείς από την Μαριούπολη της Ουκρανίας, από τον Δήμο Σαρτανά και πέρασαν ένα εορταστικό τριήμερο μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος».

Ήταν το πιο μεγάλο γεγονός που για πρώτη φορά απόγονοι των Ελλήνων ήρθαν στην Πάτρα.  Ο απόηχος της επίσκεψης των αδελφών μας, Ελλήνων ομογενών, κατοίκων της Μαριουπόλης και του Δήμου Σαρτανά Ουκρανίας, που προσκάλεσε ο Σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «Ο Φάρος», στην πατρίδα των προγόνων τους, ήταν θετικός.

Παρευρέθηκαν στον εορτασμό του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα,  παρέλασαν στη λιτανεία του. Την επόμενη μέρα επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, περπάτησαν στο Στάδιο και περιηγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο  της Αρχ. Ολυμπίας.

75047323_461026664794980_826747781044502528_o

Την επόμενη ημέρα μέλη του  χορευτικού τμήματος του Λαϊκού συγκροτήματος χορού και τραγουδιού «Τα Μαργαριτάρια του Σαρτανά»  και του Ερασιτεχνικού Λαϊκού Θεατρικού Συγκροτήματος του Σαρτανά, μια αποστολή 65 ατόμων, μας εντυπωσίασαν με τις υπέροχες εκδηλώσεις που μας παρουσίασαν στο χώρο του Ρουαγιάλ Πάτρας.

Ο Σύλλογος τίμησε την κα Μαίρη Χρυσικοπούλου για το μεγάλο της έργο στην κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ