Ντοματοκεφτέδες-αποκάλυψη!

Ψήνουμε τις ντομάτες από την προηγούμενη ημέρα

Υλικά για 40-50 τμχ.

  • 2.200 γρ. ντομάτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτά φετάκια
  • 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (σε σούπερ μάρκετ και σε φυτώρια)
  • 1 αυγό
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 50 ml ελαιόλαδο + για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 80° C.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βράζουμε 2 κιλά από τις ντομάτες για 30 δευτερόλεπτα και τις βάζουμε αμέσως σε λεκάνη με παγάκια.

  • Τις κόβουμε στα 4 και πετάμε φλούδες, κοτσάνια και σπόρια.
  • Τις βάζουμε σε μπολ με τα 50 ml ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τις ντομάτες σε μία στρώση.
  • Βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι 1 φετούλα σκόρδο και ψήνουμε για 6 ώρες και από τις δύο πλευρές.
  • Ξεφουρνίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
  • Τρίβουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, τις αλατίζουμε και τις σουρώνουμε καλά.
  • Τις βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες.

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια (αν το μείγμα είναι πιο υδαρές από όσο θέλουμε, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι).

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τo 1/3 του σκεύους, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

ΣΧΟΛΙΑ