Να τι θα συμβεί αν ένας αστεροειδής πλάτους 500 χλμ. πέσει πάνω στη Γη [βίντεο]

Μια σοκαριστική προσομοίωση αποκαλύπτει την απίστευτη καταστροφή που θα προκαλούσε η πρόσκρουση ενός τεράστιου αστεροειδούς στη Γη.

Το σενάριο προβλέπει ότι λίγα λεπτά μετά την απειλητική διέλευση ενός αστεροειδούς πλάτους 500 χιλιομέτρων πάνω από μεγαλουπόλεις και την πρόσκρουσή του στον Ειρηνικό Ωκεανό μια τεράστια περιοχή δέκα χιλιομέτρων του φλοιού της Γης θα αποκολληθεί από την επιφάνεια του πλανήτη της, προτού το ωστικό κύμα εξακτινωθεί με υπερηχητικές ταχύτητες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Συντρίμμια από τον αστεροειδή και τη Γη εκτοξεύονται σε χαμηλή τροχιά προτού επιστρέψουν λόγω του βαρυτικού πεδίου φλεγόμενα στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

impact2
Tα συντρίμμια που θα εκτοξευθούν θα επιστρέψουν φλεγόμενα στη Γη

Αυτή η δεύτερη πρόσκρουση πυροδοτεί μια πύρινη καταιγίδα που καταβροχθίζει ολόκληρη τη Γη εξαερώνοντας στο διάβα της κάθε μορφή ζωής. Μέσα σε μόλις ένα 24ωρο από την πτώση του αστεροειδούς ολόκληρος ο πλανήτης καθίσταται μη κατοικήσιμος!
Την σοκαριστική προσομοίωση δημιούργησε το Discovery Channel το 2008, αλλά επανήλθε στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα μέσω των social media.

impact3
Ένας πελώριος τοίχος φωτιάς θα εξαπλωθεί προς όλες τις κατευθύνσεις καταβροχθίζοντας κάθε μορφή ζωής στη Γη, σύμφωνα με το σενάριο
Ευτυχώς οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένας τέτοιος Αρμαγεδώνας στο εγγύς μέλλον είναι πολύ χαμηλές, έστω κι αν Αμερικανοί ερευνητές έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο κονιορτοποίησης της Γης από αστεροειδή το 2880. «Η NASA δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιος αστεροειδής ή κομήτης που να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, ως εκ τούτου η πιθανότητα μιας τεράστιας σύγκρουσης είναι μάλλον μικρή», επεσήμανε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθώντας να κατευνάσει τις ανησυχίες. Και υπογράμμισε: «Στην πραγματικότητα, εξ’ όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε, είναι απίθανο κάποιο μεγάλο ουράνιο αντικείμενο να πλήξει τη Γη μέσα στους επόμενους αιώνες».

 

ΣΧΟΛΙΑ