«Καρντάσιαν του Πακιστάν»: Οι γονείς συγχωρούν τους δολοφόνους αδελφούς της

Ήταν τα ίδια της τα αδέλφια αυτά που στραγγάλισαν την αδελφή τους για «την τιμή της οικογένειας», διότι αναρτούσε «πρόστυχες» φωτογραφίες στα σόσιαλ μίντια.

Ωστόσο, μπορούν να κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα, καθώς συγχωρέθηκαν από τους ίδιους τους τους γονείς, οι οποίοι παρότρυναν το δικαστήριο να μην τους κρίνει ένοχους.

Η Καντίλ Μπαλόχ δολοφονήθηκε από τους αδελφούς της τον Ιούλιο του 2016. Θεωρούνταν η «Καρντάσιαν του Πακιστάν», επειδή έγινε γνωστή χάρη στις «τολμηρές» φωτογραφίες και βίντεό της σε Facebook και Instagram.
Βρέθηκε στραγγαλισμένη λίγες εβδομάδες μετά από ανάρτηση φωτογραφίας της από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με τον υψηλόβαθμο Μουφτή, Αμπντούλ Γκαβί, ο οποίος καθαιρέθηκε αμέσως μετά, με την κατηγορία ότι «προσέβαλε το Ισλάμ».

Τα αδέρφια παραδέχτηκαν την ενοχή τους και δήλωσαν ότι τη σκότωσαν, επειδή «βρώμισε» την «τιμή της οικογένειας».

 

Οι γονείς τους υπέβαλαν ένορκη κατάθεση στο δικαστήριο Multan, δηλώνοντας ότι τους έχουν συγχωρήσει ζητώντας από το δικαστήριο να τους απαλλάξει.

Τα συγκεκριμένα εγκλήματα τιμωρούνται πλέον παράνομα στο Πακιστάν, αλλά οι οικογένειες των θυμάτων μπορούν να συγχωρέσουν τον δράστη ενώπιον των αρχών, ώστε αυτός να μην έρθει αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Κάθε χρόνο, πάνω από 1.000 γυναίκες δολοφονούνται στο Πακιστάν, από άνδρες συγγενείς τους, επειδή «σπίλωσαν το όνομα της οικογένειας».

Πηγή: Dailymail.co.uk

 

ΣΧΟΛΙΑ