Κανονικά στην Πάτρα οι εξετάσεις των φοιτητών του ΕΑΠ

Έκανε πίσω μετά τις αντιδράσεις τους, η διοίκηση

Αποτέλεσμα έφεραν τελικά απ΄ότι φαίνεται οι έντονες αντιδράσεις των φοιτητών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από την Πάτρα, οι οποίοι ζητούσαν να ισχύσει και φέτος ότι ίσχυε μέχρι πρόσφατα, καθώς η διοίκηση του εκπαιδευτικού ιδρύματος, τους ενημέρωσε ότις, συνεχίζονται κανονικά οι δια ζώσης οι συναντήσεις με τους καθηγητές στην Πάτρα, ενώ οι τελικές εξετάσεις θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Πάτρα.

Τα νέα έφεραν χαμόγελα στους φοιτητές, οι οποίοι δεν θα πρέπει να μεταβούν για εξετάσεις είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και με την οικονομική επιβάρυνση που θα είχε αυτό.

Όπως είχαν καταγγείλει οι φοιτητές η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου, με απόφασή της, ανάγκαζε φοιτητές από τις επαρχιακές πόλεις να μεταβαίνουν στην Αθήνα για τις τελικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα είχε προχωρήσει στη δραματική μείωση των πέντε δια ζώσης ετήσιων συναντήσεων των φοιτητών με τους καθηγητές τους και τις είχε αντικαταστήσει με ηλεκτρονικές συναντήσεις.

Αμέσως οι φοιτητές είχαν στείλει και σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΑΠ ζητώντας την ανάκληση της σχετικής απόφασης, κάτι το οποίο τελικά πέτυχαν.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ