Καιρός – Κολυδάς: ” Προσοχή στην Ηλεία”

Η “Βικτώρια” όπως ονομάστηκε το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει ήδη… φτάσει στην χώρα μας και “χτυπά” από τα δυτικά! Κάπως έτσι ο καιρός χαλάει απότομα, με την Κέρκυρα ήδη να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με δρόμους να πλημμυρίζουν και ολόκληρα αυτοκίνητα να πηγαίνουν… βόλτες από το νερό.

Τα φαινόμενα, βέβαια, κάθε άλλο παρά τελειώνουν εδώ, με τον γνωστό μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά, να “χτυπά καμπανάκι” μέσω Twitter για την κακοκαιρία που αναμένεται να “χτυπήσει” άμεσα τόσο την Ηλεία, όσο και την Μεσσηνία.

Δείτε την ανάρτησή του

Καιρός – Πού θα χτυπήσει η “Βικτώρια” την Τετάρτη, 13.11.2019
Βροχές και καταιγίδες θα έχουν στο… μενού ο καιρός την Τετάρτη (13.11.2019) στην περιοχή της Αττικής αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές λόγω της κακοκαιρίας «Βικτώρια».

Τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα στο λεκανοπέδιο αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά και να υπάρξουν σημαντικά ύψη βροχής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το βαρομετρικό χαμηλό που φέρνει την κακοκαιρία «Βικτώρια» πλησιάζει από τα δυτικά, προκαλώντας ήδη στο Ιόνιο θυελλώδεις νοτιάδες, η έντασή των οποίων σήμερα θα φθάσει τοπικά και τα εννέα μποφόρ.

Δείτε πως η κακοκαιρία θα σκεπάσει την χώρα

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια των βραδινών και νυκτερινών ωρών θα κινηθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και τη Δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νότια τμήματα.

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου (σε Κυκλάδες και Κρήτη).

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

Με πληροφορίες από: meteo.gr.

 

ΣΧΟΛΙΑ