Επί ποδός οι κάτοικοι Προφήτη Ηλία-Γηροκομειού για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

Λαική συνέλευση και κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους είναι οι κάτοικοι των περιοχών Προφήτη Ηλία και Γηροκομειού Πάτρας, έως ότου απομακρυνθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας, που όπως καταγγέλλουν απειλεί την υγεία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, απoφάσισαν την διοργάνωση λαικής συγκέντρωσης, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους, όπως σημειώνουν και στο ενημερωτικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν:

«Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ και ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ, για την απομάκρυνση του συγκροτήματος κεραιών που έχει εγκατασταθεί από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πολύ κοντά στα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς των συνοικιών τους, συνεχίζοντας τους αγώνες της, πραγματοποιεί ΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για ενημέρωση των κατοίκων, την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 στο προαύλιο του 21ου Δημοτικού Σχολείου, (όπισθεν Κ.Ε.ΤΧ.)  για την ανταλλαγή απόψεων και την λήψη αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες..

  • Έχει κληθεί και θα αναπτύξει τους κινδύνους της ακτινοβολίας στον οργανισμό μας και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες όπως παιδιά και βρέφη, καθηγητής Γενετικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Παρών.

Το νομικό πλαίσιο αναφορικά με την εγκατάσταση και λειτουργία των κεραιών είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των πολυεθνικών εταιρειών και των ιδιοκτητών που δεν σκέφτονται και κυρίως δεν υπολογίζουν τις άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και ιδίως των μικρών παιδιών. Βεβαίως όλο το νομικό αυτό κατασκεύασμα ευελπιστούμε ότι θα το «γκρεμίσουν» οι μόνοι αρμόδιοι: οι αδέκαστοι δικαστές των Πατρών, όταν αυτό ζητηθεί από εμάς!!

Η πρόσκληση για τη συμμετοχή στην ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ είναι ανοικτή για κάθε άτομο ή ομάδα ατόμων με ευαισθησία στην ποιότητα της υγείας. Κάθε συμβουλή που θα βοηθήσει στον αγώνα για την απομάκρυνση του σταθμού κεραιών δίπλα από τα σχολεία, είναι ευπρόσδεκτη.»

ΣΧΟΛΙΑ