«Διαβήτης & Εγκυμοσύνη» το θέμα ημερίδας που θα διεξαχθεί στην Πάτρα

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (WDD) δημιουργήθηκε το 1991 από την IDF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανησυχίες για την κλιμάκωση της απειλής για την υγεία που προκαλεί ο διαβήτης.

Τιμάται στις 14 Νοεμβρίου.

Κάθε χρόνο, η εκστρατεία της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη επικεντρώνεται σε ένα ειδικό θέμα που διαρκεί για ένα ή περισσότερα χρόνια. Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας του Διαβήτη 2019 είναι η Οικογένεια και ο Διαβήτης.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη ,και έχοντας ως γνώμονα ότι η σωστή ενημέρωση είναι και η καλύτερη πρόληψη ,τον μήνα Νοέμβριο που είναι και ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη ,έχουμε επιλέξει με διάφορους τρόπους να μεταδώσουμε αυτά τα μηνύματα.

Ήδη από αρχές Νοεμβρίου, δύο αστικά λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών έχουν ενδυθεί με μηνύματα για το σακχαρώδη διαβήτη και την πρόληψή του, έτσι ώστε να διαδοθούν σε κάθε γωνιά της Πάτρας. Το Taxi Express Πάτρας, στα τάμπλετ που διαθέτουν, προβάλλεται spot ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 13 & 14 Νοεμβρίου 2019 & πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στην Αγορά Αργύρη στις 17:30 θα γίνει Ημερίδα με θέμα Διαβήτης & Εγκυμοσύνη, όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν γι’ αυτό το ιδιαίτερο θέμα που αφορά όλους ενώ την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 από τις 09:00-18:00 μέλη του Συλλόγου με σακχαρώδη διαβήτη Πάτρα «Ζωή Γλυκιά» θα βρίσκονται στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’ όπου θα ενημερώνουν τους πολίτες για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Θα υπάρχουν και διαδραστικά παιχνίδια ενημέρωσης και Πρόληψης του.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για όλους.

Σύνθημα και της φετινής προσπάθειας είναι πως ο Διαβήτης δεν κάνει Διακρίσεις, μπορεί να συμβεί στον καθένα! Ενημερώσου Σωστά και αν έχεις ήδη Διαβήτη, μίλα ανοιχτά για αυτόν!

Ευχαριστίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Κέντρο Εμβρυομητρικής Ιατρικής Πάτρας για την συνδιοργάνωση, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων –Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη για την Αιγίδα της εκδήλωσης, τον Δήμο Πατρέων, τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών για την στήριξή τους και φυσικά τις φαρμακευτικές εταιρείες Novo Nordisk Hellas και Hemoglobe Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ