Αρχές Μαΐου να αρχίσουμε να συζητάμε σταδιακή χαλάρωση

Χαραμάδα αισιοδοξίας αφήνουν τα τελευταία στοιχεία για τον κοροναϊό τη χώρα μας σύμφωνα με τον καθηγητή Κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ, Γιώργο Σουρβίνο.

Όπως είπε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Απρίλιος «είναι κρίσιμος μήνας αν καταφέρουμε και παραμείνουμε στα χαμηλά ποσοστά καθώς δεν δείχνουμε εικόνες Ισπανίας και Ιταλίας».

Δείτε επίσης: Έβγαλαν χειμερινή κολυμβήτρια από τη θάλασσα για να της… κόψουν πρόστιμο
Μιλώντας για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κοροναϊού ο κ. Σουρβίνος, αρχικά σημείωσε ότι «αξίζει ο κόπος ώστε στις αρχές Μαΐου να αρχίσουμε να συζητάμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων. Ο Απρίλιος είναι δύσκολος μήνας, αρχές Μαΐου θα μπορούσε να γίνει αξιολόγηση με σκοπό μια σταδιακή χαλάρωση».

Παράλληλα τόνισε, όμως, ότι «υπάρχει φόβος για την έξοδο του Πάσχα» προσθέτοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί μαζική έξοδος.

Απαντώντας σε ερώτηση για την χρήση μάσκας κ. Σουρβίνος παρέπεμψε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) λέγοντας ότι «είναι κατάλληλες για τον υγειονομικό πληθυσμό και όσους φροντίζουν ασθενείς. Σε μια εποχή που είναι δυσεύρετες οι μάσκες να μην τις στερήσουμε από κάποιον που την έχει ανάγκη».

Όσον αφορά τέλος την κατάσταση στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» όπου έχουν καταγραφεί 20 κρούσματα κοροναϊού εξήγησε ότι «προς το παρόν τα μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν σε καραντίνα. Θα βγαίνουν όσα περιστατικά χρειάζονται νοσηλεία και είναι πιο βαριά».

ΣΧΟΛΙΑ