Απάντηση της διοίκησης του Καραμανδανείου στις καταγγελίες της ΕΙΝΑ

«Καλό θα ήταν ο οποιοσδήποτε συνδικαλιστικός ή άλλος φορέας να αναζητά επικοινωνία με το Νοσοκομείο»

Διευκρινίσεις σε «κάποιες» ανακρίβειες που παρουσιάστηκαν σχετικά με θέματα λειτουργίας του Καραμανδανείου, από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.), δίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η διοίκηση του Νοσοκομείου, στην οποία επισημαίνει:

«Με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποιες ανακρίβειες που παρουσιάστηκαν σχετικά με θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου μας:

  1. Όσον αφορά το θέμα της Παιδιατρικής Ειδικότητας δεν υπάρχει καμιά Υπουργική απόφαση που να αφαιρεί από το Καραμανδάνειο την δυνατότητα να παρέχει την Παιδιατρική Ειδίκευση στους ιατρούς. Κυκλοφορούν απλά φήμες που δεν ξέρουμε ποιους σκοπούς εξυπηρετούν, σίγουρα πάντως διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Το Νοσοκομείο μας διαθέτει τα προαπαιτούμενα και τη στελέχωση με ειδικευμένο προσωπικό για την άριστη ειδίκευση Παιδιάτρων. Το έχει αποδείξει πολλά χρόνια τώρα.
  2. Από την Παιδιατρική κλινική αποχώρησαν 4 ιατροί λόγω συνταξιοδότησης την τελευταία 2ετία, αλλά ήδη είναι προς διορισμό ένας ιατρός και είχε προκηρυχθεί μία θέση ακόμα αλλά η προκήρυξη αναστάλθηκε λόγω εκλογών. Κενή προς προκήρυξη είναι μόνο μία θέση αυτή της Νευρολογίας ή Παιδιατρικής. Η μία θέση Νευρολογίας ή Παιδιατρικής που δημιουργήθηκε από τις συνταξιοδοτήσεις καλύφθηκε από νευρολόγο που ήδη υπηρετεί στο Νοσοκομείο μας εξυπηρετώντας μεγάλο αριθμό παιδιών με τα πολύ ειδικά και ευαίσθητα νευρολογικά προβλήματα. Προφανώς και μειώθηκε ο αριθμός των ειδικευμένων που εφημερεύουν αλλά ο αριθμός των εφημεριών των ειδικευμένων ιατρών δεν ξεπερνά τις 7 (μικτές και ενεργείς).
  3. Ο αριθμός των ειδικευομένων της Παιδιατρικής που υπηρετούν αυτή τη στιγμή είναι εννέα συν ένας υπεράριθμος. Εκκρεμεί ο διορισμός τεσσάρων ειδικευομένων και ήδη η απόφαση τοποθέτησης για ειδίκευση για τις τρείς θέσεις έχει ανακοινωθεί από τις 7/10/2019.
  4. Η Διοίκηση σε συνεργασία με τους Διευθυντές των αντίστοιχων τμημάτων αλλά και την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει προγραμματίσει τις ενέργειες για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν από την αποχώρηση των 3 επικουρικών που η σύμβασή τους λήγει 30 Νοεμβρίου 2019. Ο αριθμός και μόνο των επικουρικών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας αποδεικνύει την προσπάθεια που καταβάλλεται να μην υπάρξει δυσλειτουργία σε καμιά από τις υπηρεσίες αλλά και να βελτιωθεί περαιτέρω η προσφερόμενη παροχή υπηρεσιών και με άλλες ειδικότητες.
  5. Από τις 11 κενές θέσεις μη δεσμευμένες προς προκήρυξη είναι μόνο δύο (μία Νευρολογίας ή Παιδιατρικής και μία ορθοπεδικής). Έχουν ήδη προκηρυχθεί τρεις (μία παιδιατρικής, μία παιδοψυχιατρικής και μία ορθοπεδικής) και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία. Συγκεκριμένα η θέση του επιμελητή Παιδιατρικής έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται το ΦΕΚ  διορισμού. Έχουν δεσμευτεί οι υπόλοιπες έξι (δύο ορθοπεδικής, μία ακτινολογίας, μία παιδοψυχιατρικής, μίας παιδιατρικής και μίας παιδοχειρουργικής) για την προκήρυξη που αναστάλθηκε λόγω των εκλογών.
  6. Το Νοσοκομείο μας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας για την γενικότερη ενίσχυση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να παρέχονται όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στους μικρούς ασθενείς μας.

Εν κατακλείδι, προς αποφυγή παραπλάνησης του κοινού, δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων καθώς  και αισθήματος ανασφάλειας για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους μικρούς ασθενείς, καλό θα ήταν ο οποιοσδήποτε συνδικαλιστικός ή άλλος φορέας να αναζητά την επικοινωνία και ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα του Νοσοκομείου.»

 

ΣΧΟΛΙΑ