Αλέξανδρος Βέλιος: Θέμα χρόνου το αίτημα εκταφής του αείμνηστου δημοσιογράφου

Το ερώτημα για υποκίνηση αυτοκτονίας

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας η αποστολή αιτήματος στον αρμόδιο Εισαγγελέα, για την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή και κυρίως ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ούτως ώστε να διαπιστωθεί η περίπτωση υποβοηθούμενης ευθανασίας.

Ως γνωστών, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων, από στενό οικογενειακό φίλο του αείμνηστου Αλέξανδρου Βέλιου για την ευθανασία που πραγματοποίησε ο γνωστός δημοσιογράφος, ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής να πραγματοποιήσει προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε περίπτωση υποβοηθούμενης ευθανασίας και κατά συνέπεια εάν τελέστηκε το αδίκημα της συμμετοχής σε υποκίνηση αυτοκτονίας.

Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάλεσαν την σύζυγο του Αλέξανδρου Βέλιου, προκειμένου να δώσει κατάθεση, πλην όμως η ίδια δεν ήταν σε θέση να μπει σε αυτή την διαδικασία, λόγο του σοκ που έχει υποστεί από το χαμό του αγαπημένου της προσώπου.

Ο ρόλος – κλειδί του φίλου του

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κληθεί να δώσει κατάθεση ο στενός φίλος και συνάδελφος του Αλέξανδρου Βέλιου, οποίος δημοσιοποίησε με άρθρο του στο διαδίκτυο όλες τις προσπάθειες του γνωστού δημοσιογράφου, προκειμένου να βρει τρόπους ευθανασίας αφήνοντάς μάλιστα στα γραπτά του υπόνοιες για υποβοηθούμενη ενέργεια.

Συγκεκριμένα ένα από τα πλέον επίμαχα σημεία του κειμένου είναι το εξής: ”…Στην αρχή το σχέδιο του Βέλιου είχε Ελβετία, ένα ειδικό κέντρο που πας και πεθαίνεις (“υποβοηθούμενη ευθανασία”). Λόγοι οικονομικοί, αλλά και άλλοι, που δεν έχει νόημα να αναφερθούν, η Ελβετία βγήκε από το σχέδιο. Και τώρα τι θα κάνεις; “Είμαι τυχερός, με βρήκε ένας γιατρός. Αυτός προσφέρθηκε να κάνει τη “δουλειά’”.

Κατά συνέπεια είναι δυνατόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο να κληθεί ο στενός φίλος του αείμνηστου δημοσιογράφου, προκειμένου να δώσει κατάθεση στην Ασφάλεια και κυρίως εξηγήσεις για το ποιος είναι ο γιατρός που θα βοηθούσε τον Αλέξανδρο Βέλιο.

Τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες και ανάλογα με τις εξηγήσεις που θα δώσει στην κατάθεση του ο στενός φίλος του Αλέξανδρου Βέλιου, αλλά και η σύζυγος του εκλιπόντος οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ζωής, θα συντάξουν και θα αποστείλουν στον αρμόδιο Εισαγγελέα το αίτημα για την εκταφή της σορού του Αλέξανδρου Βέλιου.

ΣΧΟΛΙΑ