612.000 άτομα θα λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης τον Μάιο

Η πληρωμή αυτή αφορά στις αιτήσεις των δικαιούχων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οι οποίες εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 63.077.250,94 ευρώ θα καταβληθεί σε 287.021 δικαιούχους και αφορά συνολικά 612.000 άτομα.

Πώς θα γίνει η πληρωμή για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται. Προσοχή! Μόνο σε αυτήν, για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης παραμένει ανοιχτή. Κι αυτό ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ