Χασισοφυτεία σε… πλαστικά ποτηράκια! (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση των καλλιεργητών

Mετά από έρευνες αρκετών ημερών, εντοπίστηκε μέσα σε μια ορεινή δασική περιοχή του Δήμου Μουζακίου στην Καρδίτσα μια μεγάλη χασισοφυτεία με συνολικά 589 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης, αλλά και καλλιεργημένα μέσα σε… πλαστικά ποτηράκια έτοιμα για μεταφύτευση!

Οι αστυνομικοί του τμήματος Μουζακίου που αξιοποίησαν πληροφορίες, οργάνωσαν επιχείρηση εξερεύνησης με τη συμμετοχή συναδέλφων τους της Ασφάλειας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του τμήματος Λίμνης Πλαστήρα και «χτένισαν» το δάσος στην περιοχή της Αμυγδαλής, σε μια έκταση περίπου ενάμισι στρέμματος. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν μια φυτεία με 219 ανεπτυγμένα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία ξεριζώθηκαν, αλλά και μια κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση στην οποία εντοπίστηκαν 370 πλαστικά ποτηράκια με ένα δενδρύλλιο κάνναβης το καθένα που οι καλλιεργητές σκόπευαν να μεταφυτεύσουν.

Karditsa-xasisofyteia2

Στην περιοχή υπήρχαν τέσσερα πρόχειρα καταλύματα με είδη ρουχισμού και διατροφής, ενώ κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια δεξαμενή με νερό, λάστιχα και σύνεργα για το πότισμα των δενδρυλλίων, σκαπτικά εργαλεία, γεννήτριες και μοτέρ τα οποία εξετάζονται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των καλλιεργητών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ την προανάκριση ανέλαβε η Ασφάλεια Καρδίτσας.

ΣΧΟΛΙΑ