Χίος: Η μπασκέτα που πλάκωσε τον 19χρονο δεν είχε συντηρηθεί ποτέ

Με εντολή της Εισαγγελίας κλείνει το επικίνδυνο γηπεδάκι

τον χώρο του μοιραίου συμβάντος βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ο διοικητής του Α.Τ. Χίου Γιάννης Αραμπατζής, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, και οι Λευτέρης Παπαλάνης και Αργυρώ Τσικολή εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας.

Οι αρχές μαζί με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων και πραγματογνωμόνων εξέτασαν τη μπασκέτα που στέρησε τη ζωή στον 19χρονο νεαρό ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με το .politischios.gr επί του παρόντος, ο χώρος με εντολή της κ. Σταυράτη αποκλείστηκε περιμετρικά και για λόγους ασφαλείας και για λόγους που έχουν να κάνουν με την εξέταση της υπόθεσης στην ουσία της.

Τι λένε οι μηχανικοί που είδαν την κατασκευή

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πρόβλημα με την επίμαχη μπασκέτα, η οποία δεν είχε συντηρηθεί ποτέ προέκυψε στη βάση της, αφού οι 4 μεταλλικές σωλήνες που στήριζαν το εσωτερικό της είχαν διαβρωθεί πλήρως με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον 19χρονο.

Οι μηχανικοί που εξέτασαν την μπασκέτα, σημείωσαν ότι ήταν αδύνατο κάποιος να διαγνώσει εξωτερικά το πρόβλημα που υπήρχε στο εσωτερικό της, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και η δεύτερη μπασκέτα του γηπέδου δεν φέρει κανένα σημάδι εξωτερικά αλλά πρόκειται για επικίνδυνη κατασκευή.

Στο μεταξύ ο μηχανικός του Δήμου Χίο που το πρωί πέρασε  το κατώφλι του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

ΣΧΟΛΙΑ