Φύλλο και φτερό από τους εισαγγελείς… οι αποφυλακίσεις για λόγους υγείας

Από κόσκινο περνούν οι εισαγγελείς διαφθοράς τις 341 αποφυλακίσεις που έγιναν για λόγους υγείας και αναπηρίας από τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας από την 1η/1/2015 έως σήμερα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας »το ΕΘΝΟΣ» , οι Αρχές έχουν εντοπίσει τη φυλακή από όπου αποφυλακίστηκε ο ισοβίτης, ενώ γνωρίζουν και το κοινό πρόσωπο που φέρεται ότι αναμείχθηκε και στην αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου αλλά και του ισοβίτη.

Από την έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα, στα βουλεύματα με τα οποία διατάχθηκαν οι 341 αποφυλακίσεις, οι 220 εξ αυτών αφορούσαν παθολογικά αίτια, οι 79 ψυχικές διαταραχές, 67 καρδιολογικά προβλήματα , 61 σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS) , 64 εξάρτηση από ουσίες, 37 νευρολογικής φύσεως προβλήματα, 12 αυτοάνοσα και 38 διάφορες αναπηρίες.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, οι ενδείξεις μιλούν για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης μέσα και έξω από τις φυλακές με στόχο την αποφυλάκιση. Στο μικροσκόπιο επίσης έχουν μπει ακόμη και τα επισκεπτήρια των δύο αποφυλακισθέντων με στόχο να εντοπιστούν τυχόν κοινοί παρονομαστές και στις δύο υποθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ