Φωτιά στο Πόρτο Ράφτη: Τέθηκε υπό μερικό έλεγχο – Ισχυρές δυνάμεις επί τόπου

Τον εφιάλτη έζησαν οι κάτοικοι στο Πόρτο Ράφτη. Η φωτιά που ξέσπασε σχεδόν τα μεσάνυχτα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χαμολιά απείλησε σπίτια αλλά τα ξημερώματα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο.

Η φωτιά έκαιγε κοντά σε σπίτια στην περιοχή Κάστρο στο Πόρτο Ράφτη. Οι ισχυροί άνεμοι έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Χάρη στις τιτάνιες προσπάθειές τους, όμως, κατάφεραν να αποτρέψουν τον κίνδυνο που διέτρεχε κατοικημένη περιοχή.

Στην περιοχή επιχείρησαν έως και 80 πυροσβέστες με 31 οχήματαδύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών.

Στην περιοχή παραμένουν και συνεχίζουν να επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Οι εικόνες από την περιοχή προκάλεσαν ανατριχίλαφωτιάφωτιάφωτιάφωτιά

Είχε δοθεί εντολή στους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε.

Λόγω της φωτιάς η αστυνομία είχε διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας. Πλέον, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, έχει προσαχθεί μετά από υπόδειξη κατοίκων, ένας άνδρας ο οποίος κινούνταν στην περιοχή με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες.

Με πληροφορίες και από irafina.gr

ΣΧΟΛΙΑ