Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Χαρδαλιάς – Θεοδωρικάκος μιλούν για εμπρησμό

Είναι η 7η σε 9 μέρες στο σημείο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας για τη φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη μίλησε ξεκάθαρα για εμπρησμό, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν μεταβεί στο σημείο τα ανακριτικά κλιμάκια για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Πρόσθεσε δε ότι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο, το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, καθώς υπάρχουν ριπές ανέμου.

«Η φωτιά είναι σε ύφεση, παραμένουμε όμως στο σημείο, καθώς έχουμε αυξημένες ριπές ανέμων και συνεχίζουμε την προσπάθεια» ανέφερε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη και πρόσθεσε: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, που ξεκίνησε στη Νέα Μάκρη στις 2.17 τα ξημερώματα της Πέμπτης, πίσω από τον Άγιο Εφραίμ.

Μετά από 10 λεπτά, εκδηλώθηκε και δεύτερο μέτωπο. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, η πυροσβεστική, οι δήμοι η περιφέρεια. Είχαμε μια συντονισμένη προσπάθεια. Απομακρύναμε προληπτικά ανθρώπους από τα σπίτια τους, κοντά στο πρώτο μέτωπο.  Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 9 εναέρια, επίγειες δυνάμεις υδροφόρες, μηχανήματα του στρατού και του δήμου Μαραθώνα, αλλά και από την περιφέρεια Αττικής.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε πως αυτή είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή σε 9 μέρες  Έχουμε ήδη στείλει εγκεκριμένα κλιμάκια στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Η φωτιά είναι σε ύφεση, παραμένουμε όμως στο σημείο, καθώς έχουμε αυξημένες ριπές ανέμων και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαστε σε επιφυλακή».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε κι αυτός με τη σειρά του για εμπρησμό κι εξήρε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων: «Υπήρξε εράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μαραθώνος και των γειτονικών δήμων που βοήθησαν με υλικό και με προσωπικό. Κάνουν τα πάντα από την πρώτη στιγμή μέσα στη νύχτα. Θα τελειώσει η φωτιά μέσα στη μέρα», ενώ για το 112 που δεν λειτούργησε για μία ακόμα φορά, είπε «να ρωτήσετε τον αρμόδιο υπουργό».

ΣΧΟΛΙΑ