Υπόθεση Γιακουμάκη: Δύο χρόνια μετά η κύρια ανάκριση παραμένει στον «πάγο»

Καταγγελίες από το δικηγόρο της οικογένειας

Με τραγικές καθυστερήσεις και σε βασανιστικά αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του μάλιστα Δημήτρη Μπούκα, αν και έχουν συμπληρωθεί ήδη δύο χρόνια από το τραγικό τέλος του 20χρονου Βαγγέλη, η κύρια ανάκριση παραμένει στον «πάγο».

Ο λόγος είναι ότι η νέα ανακρίτρια, που είχε αντικαταστήσει την αρχική λόγω εγκυμοσύνης, έμεινε και αυτή έγκυος.

Ωστόσο, η πρώτη ανακρίτρια, επέστρεψε από την άδεια λοχείας και ανέλαβε εκ νέου τη θέση της αντικαταστάτριας συναδέλφου της, αλλά στα Ιωάννινα παραμένει ένας «ένας και μόνο τακτικός ανακριτής για όλες τις τρέχουσες υποθέσεις, ενώ η ανακρίτρια αναλαμβάνει τις μικρότερες υποθέσεις», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

«Οι αρμόδιοι δε δείχνουν ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης» προσθέτει «Η Πολιτεία, μολονότι γνωρίζει ότι ένας ανακριτής δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τις εκατοντάδες – για να μην πω χιλιάδες – υποθέσεις που υπάρχουν σε ετήσια βάση, δε στέλνει δικαστές στα Γιάννενα. Έχουμε ίδιο αριθμό δικαστών (οκτώ δικαστές και ένας ανακριτής) με την Κόρινθο, που έχει ελάχιστα κακουργήματα», επισημαίνει, ο κ. Μπούκας.

Επισημαίνει δε, ότι «προφανώς αυτοί που ασχολούνται με τα δέοντα θέματα δεν έχουν την ικανότητα να κρίνουν, να επιμερίσουν τους δικαστές ανάλογα με τις ανάγκες της περιφέρειας».

Φωτογραφία: eurokinissi

 

ΣΧΟΛΙΑ