Τσιόδρας από Θεσσαλονίκη: Από εργαζόμενο στο γηροκομείο τα 36 κρούσματα κορονοϊού

Από εργαζόμενο του οίκου ευγηρίας που ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα που παρευρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική προήλθε η διασπορά του κορονοϊού στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας που μετέβη εκτάκτως στην πόλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Voria.gr όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα στο γηροκομείο ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 36, εκ των οποίων οι 33 είναι διαμένοντες ηλικιωμένοι και οι 3 εργαζόμενοι.

Στον οίκο ευγηρίας όπου εντοπίστηκαν σήμερα δεκάδες κρούσματα, έφτασε εκτάκτως νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Τσιόδρας από Θεσσαλονίκη: Από εργαζόμενο στο γηροκομείο η διασπορά του κορονοϊού - 36 τα κρούσματα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επτά από τους ηλικιωμένους που διαγνώσθηκαν θετικοί, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το νοσοκομείο, οι επτά ηλικιωμένοι ήρθαν διαγνωσμένοι θετικοί για κορονοϊό στην εφημερία Covid του νοσοκομείου και η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη και από άλλα θέματα.

Στο μεταξύ, ασθενοφόρα συνεχίζουν να παραλαμβάνουν ασθενείς από τον οίκο ευγηρίας, οι οποίοι μεταβαίνουν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου θα νοσηλευτούν σε ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ
ΤΣΙΟΔΡΑΣ

Όπως είπε στο GRTimes η κόρη ενός 90χρόνου που βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό, όλες αυτές τις ημέρες οι έλεγχοι ήταν αυστηροί και δεν επιτρέπονταν τα επισκεπτήρια.

Στον οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων και όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχουν απομονωθεί και μεταφέρονται.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών ακόμα εκατό ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ

Πληροφορίες από voria.gr και grtimes

ΣΧΟΛΙΑ