Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
19 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Γενικό lockdown στα 2.000 κρούσματα – Καθολική η διασπορά στη χώρα Κορωνοϊός: Τρομακτική η πορεία του ιού παγκοσμίως – Πάνω από 42,17 εκατ. έχουν μολυνθεί Οι άδειες που δικαιούνται οι μονογονεϊκές οικογένειες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα Ξεπερνούν τις 180.000 οι εκκρεμείς συντάξεις–Ο κορωνοϊός επιβραδύνει τις διαδικασίες Γαλλία–Τουρκία σε πολεμικό κλίμα – Πρωτοφανής κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών Κοροναϊός: Στο τραπέζι το απαγορευτικό στα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας Συνεχίζονται οι πληρωμές των αναδρομικών – Αναλυτικά οι ημερομηνίες Αναστολή συμβάσεων και τον Οκτώβριο, οι ΚΑΔ και το επίδομα 534 ευρω Καραντίνα: Το μέτρο της απομόνωσης ανά την υφήλιο από το Μεσαίωνα έως σήμερα Δημόσιο -κορωνοϊός: Βεβαίωση κίνησης για τους υπαλλήλους μετά τα νέα μέτρα ΗΠΑ: Η χρήση της μάσκας θα μπορούσε να γλυτώσει 130.000 θανάτους Επίδομα γέννας 2020: Παράταση στην υποβολή των αιτήσεων-Τι ισχύει

Τρομακτική πρόβλεψη για τα κρούσματα κορονοϊού τον Νοέμβριο

Πηγαίνουμε προβλέψιμα ανησυχητικά» τόνισε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στο OPEN για την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο ίδιος τόνισε ότι τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν θα βοηθήσουν, όμως είπε ότι πρέπει να προλάβουμε να πάρουμε νέα μέτρα μέχρι τον Οκτώβριο.

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι από τη στιγμή που θα πιάσει το κρύο θα ξεκινήσει η πίεση. Εκτιμάται ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε γύρω στα 800 κρούσματα καθημερινά αν δεν πάρουμε νέα μέτρα. Πρέπει να προλάβουμε να πάρουμε μέτρα μέχρι τον Οκτώβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαρηγιάννης αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι «αν κρατούσαμε την τηλεργασία στο 75% θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση. Επίσης από μέσα Οκτωβρίου πρέπει να έχουμε μάσκες μέσα και έξω» τόνισε.

Σχετικά με τα σχολεία, υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνουν τάξεις των 15 παιδιών. Είναι και παραμένει ευκτέο κάτι τέτοιο. Να βρεθούν χώροι στους Δήμους. Σε τάξεις με μεγάλο συγχρωτισμό εκεί είναι δύσκολο να τηρηθούν συνθήκες υγιεινής, θα πρέπει να βρεθούν τεχνολογικές λύσεις (για εξαερισμό κλπ)».

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε ακόμη ότι «τα ασανσέρ των δημοσίων κτιρίων είναι υγειονομική βόμβα. Τα σωματίδια παραμένουν και αιωρούνται 20 λεπτά».

ΣΧΟΛΙΑ