Το «τελευταίο αντίο» στον Κώστα Bar Bar Παναγιωτόπουλο

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι εκπρόσωποι του πολιτικού αλλά και του καλλιτεχνικού κόσμου αποχαιρέτησαν σήμερα μέσα σε κλίμα συγκίνησης και λύπης τον Κώστα Βar Bar Παναγιωτόπουλο.

Η κηδεία του γνωστού δημοσιογράφου έγινε στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Θάνατος του Κώστα Βar Bar Παναγιωτόπουλου προκάλεσε θλίψη στην δημοσιογραφική οικογένεια καθώς έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη μετά από επιπλοκή που προκάλεσε εγχείρηση για να αντιμετωπιστεί εσωτερική αιμορραγία.

Ο χαρισματικός Bar Bar παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε από τις αρχές Μαΐου συνέχιζε να αρθρογραφεί στο περιοδικό που εργαζόταν και να μην χάνει το χιούμορ του…

Ο Κ. Παναγιωτόπουλος ήταν γνωστός για τα «καυστικά» του κείμενα, γεμάτα χιούμορ, ενώ είχε πλούσιο έργο.

Γεννήθηκε στην Τήνο, πήρε πτυχίο Νομικής, πήρε βραβείο διηγήματος από τα 18 του χρόνια, έκανε τη στρατιωτική του θητεία σαν διερμηνεύς στη Σμύρνη, στο ΝΑΤΟ, μετά συνεργάστηκε με την εφημερίδα Ελευθερία, ενώ παράλληλα σταδιοδρόμησε στην «Ιζόλα», στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων – Διαφήμισης και στην οργάνωση συνεδρίων. Το 1977, το βιβλίο Βαρβάρα, βίος και ξυπολιτεία (εκδ. Καστανιώτη) έγινε μπεστ σέλερ με τη βαρβαρική διάλεκτο που καθιέρωσε. Και ακολούθησαν: Αποφταίγματα, Κυρία Κυριακή, Παραμύθια παρά μία, Έξι κόκκινες ιστορίες με ουρά. Έχει γράψει πολλές επιθεωρήσεις για την τηλεόραση, ενώ έχει συνεργαστεί σε θεατρικές παραγωγές με το «Θεσσαλικό Θέατρο», «Πάρκ», «Ριάλτο» κ.λπ.

Προτιμούσε το ραδιόφωνο, όπου έχει συνεργαστεί με τη Σαπφώ Νοταρά, τη Μαίρη Αρώνη και με πολλούς άλλους ηθοποιούς. Από το 1993 παρουσίαζε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ την εκπομπή «Θα σ’ τα λέω κι ας οικτίρεις». Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Ταχυδρόμος, Ένα, Οικονομικός Ταχυδρόμος (με το ψευδώνυμο Συνπλήνιος), Και, Λοιπόν.

Υπήρξε σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, συνεργάτης στο περιοδικό Εμείς. Παράλληλα συνεργάστηκε με την Τρία Έψιλον, Coca Cola, με το περιοδικό Ρεπορτάζ. Διατέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στη Νέα Εστία, στο Εντευκτήριο κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ