Το μέλλον της ΕΡΤ και η ανατροπή

Θα συνεχίσει κανονικά με όλα της τα κανάλια

Η ΕΡΤ θα συνεχίσει κανονικά με όλα της τα κανάλια, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Στέλιος Πέτσας τα μέλη ταυ Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης, τα οποία κάλεσε σε συνάντηση λίγες ημέρες αφότου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ότι η ΕΡΤ περνά στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων του.

Θέλοντας αρχικά να διαψεύσει αρνητικά σενάρια για το μέλλον των καναλιών της ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση από την κυβέρνηση σύμφωνα με τη Reallife. Με στόχο να υπάρξει καλό κλίμα και αγαστή συνεργασία για όσο διάστημα η διοίκηση παραμένει στη uέση της, ο υπουργός δήλωσε για τα τρία υπό παραίτηση στελέχη -τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Δρόσο, τον αναπληρωτή διευθύνοντα Λευτέρη Αρβανίτη και τον πρόεδρο Χρήστο Λεοντή, ότι η αντικατάστασή τους θα προχωρήσει μετά τις 22 Αυγούστου, οπότε ανοίγει και πάλι η Βουλή, ενώ θα προηγηθεί προκήρυξη αρχικά των εν λόγω Θέσεων.

Η ΕΡΤ και Super League

Μέχρι να οριστεί νέα διοίκηση, η όποια συμφωνία προκύψει με τις ΠΑΕ θα πρέπει να περάσει κατ’ αρχάς από το τρέχον διοικητικό συμβούλιο, κάτι που ετέθη εμμέσως πλην σαφώς και στη συνάντηση με τον υπουργό. Αρνητικός να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία φέρεται ο Λ. Αρβανίτης, ενώ η στάση του Γ. Δρόσου θα κριθεί από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τις ΠΑΕ.

Στο Δ.Σ. αναμένεται να παραμείνει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, δεδομένη είναι η παραμονή του Αριστοτέλη Μεταξά, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ενώ «επίθεση φιλίας» στον νέο υπουργό φέρεται να έκανε η Κατερίνα Τσατσαρώνη, πρώην συνεργάτις του Πάνου Καμμένου, που επιδιώκει την παραμονή της στο Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να επιτευχθεί πλειοψηφία για να μην τιναχθεί στον αέρα τυχόν συμφωνία με τις ΠΑΕ. Άλλωστε τόσο το 45% στις 5 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1 όσο και το 60% στη Σούπερ Λιγκ 2 απορρίφθηκαν και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Στο τραπέζι, μάλιστα, φέρεται να έπεσε και τα ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση με τη Nova και μοίρασμα των αγώνων.

Αν τελικά η ΕΡΤ «κλείσει» συμφωνία, θα μεταδώσει τουλάχιστον 86 αγώνες την επόμενη σεζόν, ενώ θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τη Σούπερ Λιγκ 2, ώστε να διαμοιραστούν τα ματς και σε ημέρες εκτός Σαββατοκύριακου για να μη συμπίπτουν και να διευκολυνθεί η ζωντανή τους μετάδοση.

Πηγή: neaselida.gr

ΣΧΟΛΙΑ