Το «ευχαριστώ» και το «κατηγορώ» της κόρης της 90χρονης με τα τερλίκια

Κύμα αλληλεγγύης των Ελλήνων από όλα τα σημεία του πλανήτη

Για το κύμα αλληλεγγύης των Ελλήνων από όλα τα σημεία του πλανήτη, μίλησε στην κάμερα του Open TV, η Ιουλία, η κόρη της 90χρονης γιαγιάς που συνελήφθη επειδή πουλούσε αυτοσχέδια μάλινα υποδήματα, τα επωνομαζόμενα τερλίκια σε λαϊκή στη Θεσσαλονίκη, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 200€.

«Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση. Από όλη την Ελλάδα κι από το εξωτερικό, από την Αυστραλία, από τη Γερμανία, από τη Νορβηγία. Σας αγαπάω πολύ» λέει με δάκρυα στα μάτια η κα Ιουλία, για την συμπαράσταση του κόσμου, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της, η οποία έφτιαχνε και την ώρα του ρεπορτάζ τα τερλίκια της.

Αναφερόμενη στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στην 90χρονη, η κυρία Ιουλία είπε: «Είδα το πρόστιμο μέσα σε κάτι χαρτιά από το τμήμα και δεν ήξερα τι είναι. Το λέω στη μαμά μου και μου είπε: «Ούτε ένα δεν πούλησα και μου έβαλαν και 200€ πρόστιμο;»

Για το πώς ένιωσε όταν την είδε στο τμήμα είπε: «Πρώτη φορά που μπήκα και είδα τι της έκαναν, ήταν παγωμένη. Τι έκανα έλεγε;  Ο αστυνομικός μου είπε ότι δεν θα την έπαιρνα σπίτι. Θα την κρατήσουμε, θα βγάλουμε αποτυπώματα, μου είπε και μετά την πήγαν στο Μέγαρο. Ρώτησα τον αστυνομικό. Ήταν καταγγελία; Όχι, μου είπε, ήταν εντολή από πάνω να τους πιάσουμε όλους (σ.σ.: το παρεμπόριο)».

 

ΣΧΟΛΙΑ