Τι έδειξε η τοξικολογική για το θάνατο του Αλέξανδρου Βέλιου

Μεγάλη δόση ηρεμιστικών και παυσίπονων

Η υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων σκευασμάτων επέφερε το θάνατο του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Βέλιου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που έγιναν μετά την εκταφή της σορού, όπως  αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Να σημειωθεί πως ο 63χρονος δημοσιογράφος είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του και βρέθηκε νεκρός στις 4 Σεπτεμβρίου, στο σπίτι του. Ο θάνατός του ουσιαστικά προήλθε από «δηλητηρίαση», καθώς ο οργανισμός του δεν μπορούσε να μεταβολίσει τη μεγάλη ποσότητα των φαρμάκων που έλαβε, εξαιτίας της ανίατης ασθένειας και επίσπευσε το μοιραίο. Ενδεχομένως τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα να αποτελούσαν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε, ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανέδειξαν τη λήψη υπερβολικής δόσης, το πιθανότερο ηθελημένης που προκάλεσε το θάνατό του.

Η συνέντευξη στην οποία ουσιαστικά προανήγγειλε τον «προγραμματισμένο» θάνατό του και το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, είχε προκαλέσει τη διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η οποία ανατέθηκε σε αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο δικαστικός λειτουργός ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης και να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

ΣΧΟΛΙΑ