Τα σχόλια οδηγών για Ολυμπία και Ιόνια Οδό: Πλέον μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και ταχύτητα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα από τις Εθνικές Οδούς Αθηνών-Θεσσαλονίκης (ιδιαίτερα τις σήραγγες των Τεμπών), Αθηνών-Πατρών, αλλά και εκτεταμένα τμήματα της Ιονίας Οδού (σήραγγες Κλόκοβας).

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς με την ευκαιρία των μετακινήσεων για τις ημέρες του Πάσχα και καταγράφει σε ένα οδοιπορικό τις πρώτες εντυπώσεις από τη χρήση του νέου οδικού χάρτη της Ελλάδας.

Πατρών-Κορίνθου και Ιόνια Οδός: Ασφάλεια και μειωμένος χρόνος ταξιδιού

Η ασφάλεια και ο μικρότερος χρόνος διάρκειας του ταξιδιού έχουν ικανοποιήσει οδηγούς και επιβάτες που κινήθηκαν, στον νέο αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Κορίνθου, αλλά και στα μεγάλα τμήματα της «Ιονίας Οδού», που έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ τους συνάντησε στην Μακύνεια, λίγο έξω από το Αντίρριο. Εκεί σταματούν, για λίγα λεπτά ξεκούρασης, πολλοί οδηγοί, που είτε έρχονται από την Αθήνα με προορισμό την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, είτε μεταβαίνουν από τις ίδιες περιοχές προς την πρωτεύουσα ή σε πόλεις της Πελοποννήσου.

Ο γνωστός σεφ Έκτορας Μποτρίνι κάνοντας μία στάση πριν συνεχίσει το ταξίδι του για την Κέρκυρα περιέγραψε εν συντομία τη διαδρομή από την Πάτρα στην Αθήνα, μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου: «Παρότι συναντήσαμε αρκετή κίνηση, ο δρόμος σε σχέση με πριν είναι σε άλλο επίπεδο.» Σίγουρα, πρόσθεσε, «υπάρχουν σημεία που θέλουν προσοχή, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση με αυτό που ήταν πριν». Ακόμη ανέφερε ότι «θέλω να τονίσω κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό: Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού νιώθαμε ασφαλείς και πιστεύω ότι έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά».

«Μέσα σε μόλις 50 λεπτά φθάσαμε από την Κόρινθο στην Πάτρα», δήλωσαν με ικανοποίηση η Όλγα και ο Ανδρέας και όπως πρόσθεσαν, «το ταξίδι δεν μας κούρασε καθόλου». Παράλληλα σημείωσαν ότι «ταξιδέψαμε με ασφάλεια και δεν φοβόμασταν όπως παλιά».

«Ο δρόμος Κορίνθου-Πατρών είναι πάρα πολύ καλός», λέει ο Γιώργος που έκανε το ταξίδι από την Αθήνα στην Πάτρα μέσα σε δύο ώρες, ενώ όπως τόνισε, «είναι σημαντικό το γεγονός, ότι πλέον μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια και ταχύτητα».

«Επειδή κάνουμε αυτή τη διαδρομή 25 χρόνια, η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε ταλαιπωρηθεί απίστευτα», ανέφερε Αντώνης Φιλώρας. Τώρα πρόσθεσε «ο νέος δρόμος μου φάνηκε πολύ πιο ξεκούραστος και σαφώς πιο βελτιωμένος».

Ο Γιώργος Γουρδούπης ιδιοκτήτης ταξί στην Πάτρα, χαρακτηρίζει τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Κορίνθου παρά πολύ καλό, τονίζοντας ότι «πλέον θα φθάνουμε στον προορισμό μας με ασφάλεια». Επίσης αναφέρει ότι θα βελτιώσει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και φέρνει ως παράδειγμα τουρίστες που φθάνουν με πλοίο στην Πάτρα και συνεχίζουν οδικώς προς την Αθήνα. «Γνωρίζω οικογένεια Βρετανών που τα τελευταία χρόνια κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και κάθε φορά με ρωτούσαν πότε επιτέλους θα κατασκευαστεί ο δρόμος. Φέτος, αν έλθουν, πιστεύω ότι θα μείνουν ικανοποιημένοι».

Ο Μάξιμος Κατωπόδης, οδηγός υπεραστικού λεωφορείου, ο οποίος ερχόταν από τη Λευκάδα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ασφάλειας στο δρόμο. «Μπορεί πλέον να κερδίζεις χρόνο με τους νέους αυτοκινητόδρομους, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ασφάλεια».

Όπως πρόσθεσε, «δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχουν δει τα μάτια μας, γινόταν κυριολεκτικά πόλεμος και όποιος ήταν τυχερός περνούσε. Χύθηκε τόσο αίμα τα προηγούμενα χρόνια που τα εικονοστάσια ήταν περισσότερα από τις στροφές». Όσο για τους νέους αυτοκινητόδρομους, τόνισε ότι «η διαδρομή είναι τέλεια».

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις σήραγγες της Κλόκοβας στην «Ιονία Οδό» ο Ελευθέριος Κοβάτσος, ερχόμενος με λεωφορείο από την Πρέβεζα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «πλέον με τους νέους αυτοκινητόδρομους, το ταξίδι είναι πολύ πιο σύντομο».

Ένας ακόμη επιβάτης λεωφορείου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος ερχόταν από Λευκάδα, υπογράμμισε ότι «τελείωσε η πολύχρονη ταλαιπωρία μας και τώρα πια θα φθάνουμε στην Αθήνα μισή ώρα νωρίτερα σε σχέση με πριν».

Ο Δημήτρης ερχόταν από την Άρτα και τόνισε ότι το ταξίδι πια διαρκεί λιγότερο χρόνο, μην ξεχνώντας όμως τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν: «Παλαιότερα κάναμε το ταξίδι από την Άρτα στο Αίγιο σε τέσσερις ώρες, φθάσαμε στις δυόμισι, πέσαμε στις δύο και τώρα θα το κάνουμε περίπου μιάμιση ώρα».

«Το ταξίδι ήταν θαυμάσιο» ανέφερε ο Ζάχος Σαχίνης που ερχόταν από την Καστοριά και τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με πριν. Όσον αφορά στη χρονική απόσταση είπε ότι «είναι πλέον άλλο πράγμα», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «πολύ καλό» το δρόμο.

Ο Γιώργος Βλάχος μαζί με την οικογένειά του ερχόταν από τα Ιωάννινα και είχε προορισμό την Αθήνα.

«Πολύ καλός ο δρόμος, καμία σχέση με το παρελθόν είναι η μέρα με τη νύχτα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Κάναμε την απόσταση από τα Ιωάννινα στο Αντίρριο μέσα σε μια ώρα και 50 λεπτά.» Όσο για το τούνελ της Κλόκοβας είπε ότι «γλιτώνεις πια τις στροφές της Παλιοβούνας».

Απόλυτα ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι οδηγοί που έφτασαν νωρίς το απόγευμα στο λιμάνι της Κέρκυρας χρησιμοποιώντας την Ιονία Οδό, μετά και την παράδοση σε κυκλοφορία της σήραγγας της Kλόκοβας.

«Φτάσαμε με μεγάλη ασφάλεια και πολύ νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δημήτρης Π. που έρχεται πρώτη φορά στην Κέρκυρα με την οικογένεια του για τις μέρες του Πάσχα. «Μέχρι τώρα δεν το ρισκάραμε γιατί ήταν επικίνδυνα και χρονοβόρα διαδικασία. Τώρα κάναμε μόλις τρεισήμισι ώρες να φτάσουμε από Πελοπόννησο στην Ηγουμενίτσα» θα συμπληρώσει.

Για πολλούς και το ταξίδι Αθήνα-Ηγουμενίτσα, που κάποτε θύμιζε άθλο, σήμερα φένεται πως είναι απόλυτα προσιτό και ευχάριστο.

«Ως γυναίκα οδηγός είχα τις επιφυλάξεις μου να ταξιδέψω μόνη μου με τα παιδιά από Αθήνα. Ήταν πάντα αναγκασμένος ο σύζυγος, που εργάζεται στην Κέρκυρα να έρθει να μας πάρει, ή να πάρουμε αεροπλάνο. Σήμερα τα κατάφερα και μόνη μου, νιώθοντας απόλυτη ασφάλεια, ενώ θα έχω να το λέω πως έφτασα στην Ηγουμενίτσα από Αθήνα μέσα σε τρεις ώρες» θα πει ενθουσιασμένη η κ. Ελένη Γ.

«Ο νέος αυτοκινητόδρομος εκτός ότι μας παρέχει ασφάλεια, μας εξασφαλίζει και χρήματα στην τσέπη» δηλώνει ο κ. Θεμιστοκλής που εξηγεί ότι «τα λιγότερα χιλιόμετρα εξασφαλίζουν και χρόνο και χρήμα».

Δεν είναι βέβαια και λίγοι εκείνοι που ανησυχούν για τα διόδια που θα είναι σε ισχύ μετά τις ημέρες του Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ