Τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο–Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Όχι δεν είναι ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο για το 2020 είναι το ιαπωνικό. Ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα, η Γερμανία, η Ιταλία και η Φινλανδία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 18η θέση αμέσως μετά το Βέλγιο.

Σύμφωνα με το Ceoworld Magazine, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην 21η θέση ανάμεσα σε 184 χώρες που έχουν καταργήσει τη βίζα η δεν την εφαρμόζουν, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Αφγανιστάν, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μόλις 26 χώρες στον κόσμο επέτρεψαν την είσοδο σε Αφγανούς πολίτες χωρίς να ζητήσουν επιπλέον στοιχεία θεώρησης εισόδου.

Η λίστα με τα πιο ισχυρά διαβατήρια καταρτίστηκε με βάση των αριθμό των χωρών που μπορεί να αποκτήσει κανείς πρόσβαση απλά και μόνο δείχνοντας το διαβατήριο του χωρίς να είναι απαραίτητα επιπλέον στοιχεία θεώρησης εισόδου. Στην εν λόγω έρευνα, έλαβαν «μέρος» 193 κράτη αλλά και έξι «αυτόνομες» περιοχές, όπως το Ταϊβάν, το Μακάο, το Χονγκ Κονγκ, το Κόσοβο, τα Παλαιστινιακά εδάφη, και το Βατικανό.

Ενδεικτικά η λίστα με τα 50 πιο ισχυρά διαβατήρια έχει διαμορφωθεί ως εξής:

global_passports_1-12
Πηγή: Ceoworld Magazine, Sigmalive
 

ΣΧΟΛΙΑ