Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Ζητώ συγγνώμη, δεν θα συμμετέχω στις εκλογές»

Μετά το σάλο για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή

Στις µετατάξεις που εκκρεµούσαν συµπεριλαµβανόταν και εκείνη της κόρης της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η δήλωση της οποίας για τις συνθήκες µετάταξης της κόρης της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αναφερόµενη στο θέµα, η Τ. Χριστοδουλοπούλου δήλωσε µεταξύ άλλων ότι «υπό µία έννοια αξιοποιήθηκαν γνωριµίες και διασυνδέσεις», φράση την οποία δεν θέλησε να σχολιάσει ο Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι «ο καθένας έχει την ευθύνη όσων δηλώνει».

Ο πρόεδρος της Βουλής δεν έκρυψε µάλιστα την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έγινε θέµα ακόµα και η µετάταξη της πρώην συζύγου του, η οποία χρονολογείται, όπως είπε, από το 2007 και πραγµατοποιήθηκε πέντε χρόνια πριν εκείνος γίνει βουλευτής. Κοινοβουλευτική πηγή ανέφερε ότι η πρόταση να εναρµονιστεί η Βουλή µε τον νόµο της κινητικότητας διατυπώθηκε από τον Ιωάννη Τραγάκη (ΝΔ) τον περασµένο Δεκέµβριο.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι από την εναρµόνιση στην κινητικότητα ωφελήθηκαν όσοι ήταν αποσπασµένοι στη Βουλή από το 2009 και εντεύθεν και αυτό το ζήτηµα δεν αφορά µόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλες τις πολιτικές δυνάµεις.

Ύστερα λοιπόν από τον σάλο που δημιουργήθηκε, η κυρία Χριστοδουλοπούλου, αποφάσισε να κάνει πίσω και να μην κατέβει στις εθνικές εκλογές ως υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος, δηλώνοντας «ζητώ συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση και δεν θα συμμετέχω στις εθνικές εκλογές για λόγους ευθιξίας».

Όπως προσέθεσε, «δυστυχώς, δεν μπορώ να το διορθώσω με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ, να μην είμαι υποψήφια στις εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ