Τέλος για το «Έθνος της Κυριακής» – Η ανακοίνωση για την αναστολή κυκλοφορίας του

Η απόφαση είναι οριστική αφού με ανακοίνωση της η εταιρεία «Dimera Media Εκδοτική» ενημερώνει πως θα αναστείλει την κυκλοφορία του «Έθνους της Κυριακής», ενώ θα ενισχύει τα digital μέσα της και υλοποιώντας πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για οικονομική βοήθεια στους εργαζομένους που θα βρεθούν εκτός.

H ιδιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε την αναστολή της εφημερίδας από την προηγούμενη βδομάδα αλλά θα κυκλοφορήσει ένα ακόμα φύλλο, την ερχόμενη Κυριακή, λόγω των εμπορικών συμφωνιών.

Στην ανακοίνωσή της η «Dimera Media Εκδοτική» κάνει λόγο για «μονοπωλιακές καταστάσεις» υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ευνοούνται επιχειρηματικές κινήσεις στον κλάδο του εντύπου Τύπου, ενώ παράλληλα ενημερώνει για δραστηριοποίησή της στο διαδίκτυο.

Η ανακοίνωση αναφέρει

“Η μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο της διανομής του Τύπου και ο έλεγχός της από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σταθερά αναπτύσσουν καθεστωτικές πρακτικές, δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση τον μακροπρόθεσμο ενίσχυση σχεδιασμό και την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήσεων στο χώρο του εντύπου Τύπου, καθώς και την ελευθεροτυπία.

Αναλύοντας το σύνολο των δεδομένων, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε την αναστολή κυκλοφορίας της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», το τελευταίο φύλλο της οποίας θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου.

Περνάμε, λοιπόν, δυναμικά και με σχέδιο από την εποχή του χαρτιού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή!

Η Dimera Media Εκδοτική, υλοποιεί με επενδυτική συνέπεια μια μακρόπνοη στρατηγική δημιουργίας νέων ψηφιακών μέσων, που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ethnos.gr πριν από είκοσι μήνες.

Συνεχίζοντας την επενδυτική μας δραστηριότητα στον χώρο των media, ανακοινώνουμε την έναρξη, στο αμέσως προσεχές διάστημα, του site imerisia.gr, την online «Ημερησία», ενός εκ των πλέον ιστορικών οικονομικοπολιτικών τίτλων στην Ελλάδα.

Στόχος της συνεχιζόμενης επενδυτικής μας στρατηγικής είναι η δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά brands, με ποιοτικό περιεχόμενο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και προβολής, σε χρήστες και συνεργάτες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους αναγνώστες που μας τίμησαν μέχρι σήμερα τόσο στην εφημερίδα όσο και στο ethnos.gr, καλώντας τους να δώσουν αντίστοιχη «ψήφο εμπιστοσύνης» και στην ψηφιακή μορφή της «Ημερησίας».

Ιδιαίτερη μνεία σε όλους τους εργαζόμενους του «Έθνους της Κυριακής» που, πιστοί στις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και αξιόπιστης εφημερίδας.”

Αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των εργαζομένων από την εφημερίδα που θα απορροφηθεί στα digital μέσα της εταιρείας, αξίζει να αναφέρω ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου έχει προταθεί σε εργαζομένους να λάβουν χρηματικό ποσό ανάλογο 10 έως 12 καθαρών μηνιαίων μισθών τους ώστε να μπορέσουν να καλύπτουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους μέχρι να βρουν κάποια καινούργια εργασία.

ΣΧΟΛΙΑ