Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη-Σήμερα η έκδοση της απόφασης

Συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη, που εξέπνευσε τον Απρίλιο του 2011 στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ένας 29χρονος Ρεθυμνιώτης (23 ετών τότε) που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού με ποινή 7 ετών κάθειρξης με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι το Εφετείο, ενώ είχε αθωωθεί για την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο.

Κατηγορούμενοι είναι ακόμα δύο ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν τότε στο Ρέθυμνο και κρίθηκαν πρωτόδικα ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή. Οι δύο γιατροί κατηγορούνται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της άτυχης ανήλικης στα ΤΕΠ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε τον Μάιο, το δικαστήριο διέκοψε για να συνεχίσει την Δευτέρα 11 Ιουνίου, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σήμερα Τετάρτη.

Να σημειωθεί πως η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν.Χανίων σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους γιατρούς έχει προχωρήσει σε κινητοποιήσεις σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ