Στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων

«Άνευ όρων η παράδοση»

Το παρόν θα δώσουν και οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα, που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο 3ο μνημόνιο και την καταιγίδα των μέτρων που φέρνει.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με ανακοίνωσή της επιτίθεται στην κυβέρνηση για τα νέα οικονομικά μέτρα και τονίζει:

«Από την κατάργηση των μνημονίων που ήταν προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, περάσαμε στην άνευ όρων παράδοση, προεκτείνοντας τα μνημόνια με τα οποία κατεδαφίζεται ότι απέμεινε από το χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήσαμε με αγώνες την περίοδο της Μεταπολίτευσης» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Προστασίας κατεδαφίζονται. Η Υγεία και η Πρόνοια μετατρέπονται σε ανταγωνιστικά, ανταποδοτικά, εμπορεύσιμα προϊόντα και οι πολίτες καλούνται να τα αγοράζουν» προσθέτει. Επίσης, όπως σημειώνει η Ομοσποδία, «καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και οι συντάξεις σταδιακά μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα. Καταργούνται δημόσιες υπηρεσίες και επανέρχονται κινητικότητα, διαθεσιμότητες, απολύσεις, νέο σύστημα αξιολόγησης με μειώσεις μισθών». 

ΣΧΟΛΙΑ