Στους πλημμυροπαθείς της Βενετίας θα διαθέσουν τα έσοδα του «Street Food Italia 2019»

Θεσσαλονίκη

Μήνυμα συμπαράστασης στους πλημμυροπαθείς της Βενετίας θα στείλουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ετοιμάζονται να μαγειρέψουν ιταλικές γεύσεις και να διαθέσουν όλα τα έσοδα από το διήμερο «Street Food Italia 2019», που θα διοργανωθεί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Νοεμβρίου θα στηθεί στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης ένα street food party με γευστικές προτάσεις από την Ιταλία, άφθονο κρασί, μπύρα και aperol-spritz, γνήσιες ιταλικές πίτσες με ντομάτα και mozzarella, φρέσκα ζυμαρικά, risotto, τραγανά arancini, γεμιστά panzerotti, λεπτή πίτα piadina με αλλαντικά, ιταλικά burger, παραδοσιακά ιταλικά αλλαντικά- porchetta και mortadella, καφές espresso και παγωτό.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους πλημμυροπαθείς της Βενετίας μέσω του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του «Thessaloniki Food Festival» και στην οποία συμμετέχουν επιχειρηματίες της πόλης θα ξεκινήσει την Παρασκευή, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και θα συνεχιστεί το Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Με το κλείσιμο του διημέρου, ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας θα διαμορφωθεί σε πάλκο, για την πραγματοποίηση συναυλίας με τις πιο γνωστές ιταλικές επιτυχίες από τη δεκαετία του ’60 έως και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ