Στον Συνήγορο του Πολίτη οι αναφορές για περιστατικά «αστυνομικής βίας»

H ΕΛΑΣ καλεί τους πολίτες που έχουν αντίστοιχο υλικό, να το προσκομίσουν

Στον Συνήγορο του Πολίτη στέλνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. τις αναφορές που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για περιστατικά αστυνομικής βίας στις πορείες που έγιναν την Παρασκευή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τις πορείες σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές, από τις οποίες οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα», ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της.

screen-15.58.50[07.12.2019]

Παράλληλα, η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες που έχουν αντίστοιχο υλικό, υπήρξαν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ